Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатське гірське село Запереділля отримало новий дитсадок у комплексі з ФАПом, поштовим відділенням та бібліотекою

Закарпатське гірське село Запереділля отримало новий дитсадок у комплексі з ФАПом, поштовим відділенням та бібліотекою

Закарпатське гірське село Запереділля отримало новий дитсадок у комплексі з ФАПом, поштовим відділенням та бібліотекою
ВІДЕО ДНЯ

У п’ятницю, 20 січня, в Запереділлі, що на Міжгірщині, урочисто відкрили об’єкт, який доводили до ладу кілька років, – комплекс, що включає дитячий садочок, фельдшерсько-акушерський пункт, відділення зв’язку й сучасну бібліотеку.

Будівля, в якій розташувався комплекс соціальних установ, не нова. До 1990-го тут був дитсадок, але в часи розпаду Радянського Союзу його закрили через відсутність фінансування. У 1998-му паводок пошкодив місцеву восьмирічну школу, тож її тимчасово переселили в приміщення колишнього дитсадка, оперативно добудувавши другий поверх. Однак через три роки велика вода «поґаздувала» й тут, тому в Запереділлі звели нову школу. А стару пошкоджену будівлю екс-садка вирішили відновити і влаштувати тут цілий комплекс закладів, які б надавали соціальні послуги селянам, – інформує голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль на своєму офіційному сайті.

Реклама

Роботи тривали досить довго. Кошторисна вартість об’єкта становила 3 млн 900 тис. грн, а фінансування здійснювалося з державного, обласного, районного та селищного бюджетів. Але нарешті реконструкція завершилася.

Особливо радіють у селі новому садочку на 2 групи, який може прийняти 50 дітей. Тому тепер батькам не доведеться возити дошкільнят у Міжгір’я. Оскільки в Запереділлі щороку народжується до 25 малят, дитсадок точно не пустуватиме.

Реклама

– Високогірне село отримало сучасний соціальний комплекс, обладнаний за останнім словом техніки, – зазначив Геннадій Москаль, котрий разом із головою районної ради Василем Щуром та селищним головою Міжгір’я Віталієм Цімботою побував на урочистому відкритті. – По периметру будівлі встановлені відеокамери, виховний процес діток також фіксуватиметься на відео, як це робиться в усій Європі. Кожна установа має окремий вхід, і обладнана новими меблями, технікою, комп’ютерами з підключеним інтернетом тощо. Усе це обігрівається одною котельнею. Подібного комплексу немає в жодному населеному пункті Закарпаття, а, можливо, й по всій Україні, тому цей сучасний об’єкт може стати прикладом того, як проводити реформи, особливо в сільській місцевості. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно