Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Освітяни Мукачева кажуть, що їх примушують відкривати зарплатну картку в "Ощадбанку"

Освітяни Мукачева кажуть, що їх примушують відкривати зарплатну картку в "Ощадбанку"

Освітяни Мукачева кажуть, що їх примушують відкривати зарплатну картку в "Ощадбанку"

Працівники освітніх закладів Мукачева стурбовані. За їхніми словами, їх намагаються добровільно-примусово змусити змінити банк, на карту якого нараховується зарплата, і перевести на оплату зарплати через «Ощадбанк». Хоча частина працівників навчальних закладів міста над Латорицею вже кілька років користується послугами інших фінустанов, і люди не хотіли б нічого міняти. Та все ж хвилюються, що до їхньої думки не прислухаються і потрібно буде користуватися фінансовими послугами «Ощадбанку». Хоча кожен має право вільно обирати фінансову установу, у тому числі і для отримання заробітної плати. Це право захищене Законами та Конституцією України.

ВІДЕО ДНЯ

Однак в управлінні освіти Мукачівського міськвиконкому цю інформацію спростовують. Журналісти інтернет-видання «PМG.ua» вирішили поспілкуватися на цю тему з начальником управління освіти Мукачівського міськвиконкому Катериною Кришінець-Андялошій. «Ніхто не примушує працівників освіти змінювати банк, на карту якого нараховується зарплата. Це не обов’язково. Але працівники «Ощадбанку» спілкуються з освітянами Мукачева і пропонують прив’язати зарплатні проекти до «Карти мукачівця» в їхній фінансовій установі», – зауважує Катерина Кришінець-Андялошій.

Нагадаємо: за допомогою «Картки мукачівця» жителі міста зможуть безкоштовно відкривати поточний соціальний рахунок, на який зараховуватиметься пенсія, соціальна допомога, дотація тощо. Діятиме й знижка в «Соціальній аптеці» та у магазинах Мукачева, – зазначає Мукачівська міська рада.

Реклама

Журналісти інтернет-видання «PMG.ua» звернулися за коментарем до мукачівського відділення «Ощадбанку». В установі повідомили, що їм невідомі факти примусового переведення освітян до їх банку і всі питання переадресували у міську ратушу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно