Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Цьогоріч на "Варишській палачінті" будуть нововведення

Цьогоріч на "Варишській палачінті" будуть нововведення

У Мукачеві відбулася прес-конференція за участі керівника туристично-інформаційного центру Максима Адаменка, який розповів про підготовку до фестивалю "Варишська палачінта", його програму та цьогорічні особливості.

ВІДЕО ДНЯ

За словами організатора фесту – це сімейне свято, символічні проводи зими та зустріч весни. "Свято, яке відбудеться вже цими вихідними, орієнтоване на родини з дітьми, адже буде багато змагань, конкурсів, вікторин, естафет, в яких будуть приймати участь і дорослі, і діти. Для переможців ми підготували цікаві подарунки", – розповів Максим Адаменко.

Цьогоріч участь у фестивалі візьме обмежена кількість учасників – 7 ресторанних господарств. Також організатори дозволили в цьому році окрім млинців готувати і відомі закарпатські страви. "Минулого року ми висунули умову для учасників: випікати лише млинці. Однак, туристи хотіли спробувати і традиційний банош, і бограч, і інші відомі закарпатські страви. Ми прислухалися до побажань відвідувачів, тому на фестивалі будуть і м’ясні страви. Та у кожного учасника в павільйоні повинно бути мінімум 4-5 видів млинців. Також у рамках фестивалю буде представлена домашня закарпатська випічка: кіфлики, баники, гомбовці, кьортош колач та продукція місцевих кондитерів", – прокоментував керівник турінфоцентру.

Реклама

Цьогорічною особливістю свята стане рекорд: найбільша палачінта Закарпаття, який планують зафіксувати в книзі "Рекордів Закарпаття". "Палачінтова композиція буде виготовлена з майже 1000 млинців і полита закарпатським медом. Цю палачінтову вежу випікатиме тільки один кулінар.  У суботу о 15:00 годині ми будемо реєструвати цей рекорд, а потім – безкоштовно пригощати гостей фестивалю", – зауважує Максим Адаменко.

Розважати відвідувачів парку будуть місцеві закарпатські колективи, школярі та студенти демонструватимуть свої таланти, співаки виконуватимуть етнічну музику. Також заплановане і фаєр-шоу. Новизною фесту стане символічне спалювання паперової стіни, на якій гості під час двох днів свята будуть записувати те, чого б вони хотіли позбутися і залишити в минулому.

Реклама

Також Максим Адаменко зазначив, що "Варишська палачінта" – фестиваль-конкурс, тому спеціальне журі визначатиме найкращого кулінара з випікання млинців. Минулого року ним став мукачівець Ласло Дорі, який зараз мешкає в Будапешті. Цьогоріч він також братиме участь у фестивалі і планує знову здивувати гостей свята.

"Варишська палачінта", як і інші фестивалі в місті Мукачеві, організовується за кошти самих учасників. "Хочу зауважити, що всі свята, які організовує турінфоцентр Мукачева відбуваються на засадах самоокупності, тобто за рахунок самих учасників, які беруть у ньому участь. Це не завжди легко, тому про якусь прибутковість говорити зарано. Однак, гроші з місцевого бюджету на проведення фестивалів у місті ми не використовуємо", – зауважив Максим Адаменко.

Наприкінці прес-конференції організатор фестивалю розповів, що на території парку виставлятиме свої вироби центр соціально-психологічної реабілітації дітей-інвалідів, який знаходиться в Мукачеві. Вихованці цього закладу також братимуть участь у спортивних змаганнях.

Реклама

Нагадуємо, що фестивальне містечко працюватиме 25-26 лютого з 11:00 до 21:00.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно