Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Верховний комісар ОБСЄ у справах національних меншин Астрід Торс відвідала Закарпаття

Верховний комісар ОБСЄ у справах національних меншин Астрід Торс відвідала Закарпаття

Верховний комісар ОБСЄ у справах національних меншин Астрід Торс відвідала Закарпаття

Голова облради Володимир Чубірко провів зустріч з Верховним комісаром ОБСЄ у справах національних меншин Астрід Торс, яка перебуває з візитом на Закарпатті.

ВІДЕО ДНЯ

Кандидат юридичних наук Астрід Торс номінована як Верховний Комісар ОБСЄ у справах національних меншин два роки тому, - йдеться у повідомленні прес-служби Закарпатської облради.

Астрід Торс в ході зустрічі з Володимиром Чубірком насамперед зазначила, що вона прагне аналізувати як вплине закон про добровільне об’єднання громад на розвиток національних меншин в краї. «Це складні питання. Тому ми прагнемо вивчити думку влади, а також самих громад щодо цього процесу», - зазначила Верховний комісар.

Реклама

Володимир Чубірко зауважив, що положення закону вже дають можливості до об’єднання громад. «В законі є критерії для об’єднання, в тому числі має бути передбачена інфраструктура для цього процесу. Спочатку пропонували в області створити 38 громад в області, але це не сприйнято самими громадами. В районах почали самостійно приймати рішення щодо добровільного об’єднання. Головне для громад, що вони мають знати, які преференції вони від цього зможуть отримати. Наразі громади самі знаходять шляхи до об’єднання, пропонують власні варіанти. Ми будемо підтримувати такі громади і ми будемо проти, якщо що їх будуть об’єднувати під якісь політичні цілі. Щодо нацменшин, то вони виграють від цього закону, вони матимуть більше прав. Тим більше, що в області вони проживають компактно і їм зручно об’єднуватися», - вважає керівник ради.

Також він запевнив, що на рівні громад в нас налагоджена тісна співпраця з сусідніми угорськими областями. «В рамках проекту Східне партнерство отримуємо допомогу з ремонтом шкіл, садочків, медичних закладів і не лише в угорських селах, а й в усіх куточках краю», - констатував Володимир Чубірко.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно