Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Віктор Балога розповів про конфлікт із Михайлом Ланьо

Віктор Балога розповів про конфлікт із Михайлом Ланьо

Колишній глава Секретаріату президента Віктора Ющенка, народний депутат та "господар Закарпаття" Віктор Балога сам висловив бажання поспілкуватися із журналістами "Української правди".

ВІДЕО ДНЯ

Причина зрозуміла – нещодавні події у Мукачеві за участі "Правого сектору" та народного депутата Михайло Ланьо викликають багато питань і до Балоги.

– Окрім Шаранича, у вас також конфлікт із Ланьо. Розкажіть про причину конфлікту з Ланьо? Він дуже відверто про вас висловлювався, сказав, що ви ракова пухлина Закарпаття.

Реклама

– Суть непростої історії полягає у тому, що ми живемо в одній області, але по-різному заробляємо собі на життя.

– І вам тісно. Ви не можете поділити сфери впливу.

Реклама

– Які сфери впливу? Нам немає чого ділити – у нас різні інтереси. Я не хочу абсолютно нічого про цю людину говорити, бо я вважаю, що забагато честі.

– Але він був у вашій партії колись. Тобто ви помиляєтесь в людях?

– Я так само, як і ви, помиляюсь. Немає в житті людей, які б не помилялись.

Реклама

– Але ж ви були бізнес-партнерами.

– Ніколи. Про який бізнес ви говорите? У мене в родині системний бізнес: цегляний завод, супермарети, сільське господарство. Який бізнес у Ланьо? Його бізнес – контрабанда сигарет.

– Нормальну людину ви взяли до себе в партію.

– Я вибачаюсь, ми всі помиляємось. Але коли ви кажете, що ми бізнес-партнери, мені гидко.

– Він давав гроші на фінансування "Єдиного центру"?

– Які гроші?

– Чому ви взяли його в партію?

Реклама

– Він пройшов по мажоритарці. Під нашим брендом, так, але по мажоритарці!

– Історія, яку розповідають джерела і співрозмовники "Української правди", як у правоохоронних органах, так і в інших батальйонах, приблизно така: ви були бізнес-партнерами у цьому непростому бізнесі контрабанди цигарок, потім ваші шляхи розійшлися, коли Ланьо пішов з партії, а потім ви не могли поділити ці контрабандні потоки.

– Якщо ви це напишете, то я на вас у суд подам (сміється). Тому що для того, щоб такі речі говорити, то для того треба мати або Бога в серці, або мати фактаж.

Скажу вам так, я ніколи в житті, Бог знає, не був причетний до цього специфічного бізнесу. Це перше. І друге: я ніколи за такі речі не думаю, бо в мене є діти, в мене вже є онуки, слава Богу, і я знаю, що це гріх.

– А вам знайомі такі люди, як Вася Принц, Деркач? Це люди Ланьо, які займалися контрабандою в Закарпатті і яких посадили нібито через вас. Через що між вами і виник конфлікт.

– Я не знаю про прізвища, але скажу вам так: перевезення сигарет, перевезення громадян Індії, Пакистану, китайців, виробництво і збут наркотиків – це те, чим має займатися силовий блок з ранку й до вечора.

Якщо таку ситуацію створили в області з центру, то я вважаю, що потрібно всіх, кого підозрюють, затримати.

Реклама

З кого потрібно зняти імунітет – зняти імунітет, але перед законом усі повинні бути рівні. Бо сьогодні, мені здається, більше піару і розмов про те, які ми сильні - вертольоти літають, техніка їздить. Але бандити як ходили, так далі й ходять, як збували, так далі і збувають ці наркотики.

Потрібна робота, а не популізм. Я би був радий, щоб усіх контрабандистів України, не тільки Закарпаття, пересаджали. Що по експорту, що по імпорту. Всіх тих, хто займається виробництвом і збутом наркотиків, щоб не те, що посадили, а щоб розстріляли. Ввести статтю і розстріляти всіх, хто цим займається. Бо майбутнього наша нація не має, якщо ми даємо можливість під "кришуванням" міліції займатися виробництвом і збутом наркотиків.

А Львівська, а Луганська область – не те саме? А в Донецькій і Луганській областях зараз немає контрабанди? Не можна порівняти рівень контрабанди на Донбасі і рівень контрабанди на Закарпатті сьогодні. Не можна! 1 до 100.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно