Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Політичний експерт: "Якщо закарпатці не реагуватимуть на будь-які прояви сепаратзму, то наслідки будуть небаченими та неконтрольованими"

Політичний експерт: "Якщо закарпатці не реагуватимуть на будь-які прояви сепаратзму, то наслідки будуть небаченими та неконтрольованими"

Політичний експерт: "Якщо закарпатці не реагуватимуть на будь-які прояви сепаратзму, то наслідки будуть небаченими та неконтрольованими"

Передвиборча кампанія наближається. А з ними і використання брудних політтехнологій та маніпуляцій. Кожна виборча кампанія супроводжується скандальними історіями, пов’язаними з технологіями, завдяки яким політики намагаються здобути прихильність електорату.

ВІДЕО ДНЯ

Політичний експерт Станіслав Шух під час розмови з журналістами прес-центру "Панорама" порушив цю проблему і спробував передбачити, які брудні технології можливо використають політики для перемоги. 

Він вирішив порівняти майбутню передвиборчу кампанію з подіями, які стались у 205-му окрузі у Чернігові. "Округ №205 у Чернігові - це яскравий приклад речей, які відбуваються поза законом. Незважаючи на зміни, які стались в українському суспільстві, концепція виборчих кампаній не змінилась. Кандидати покладуть ставку на "гречані технології". Тобто, ті дії, які були у Чернігові, будуть повторюватись у менших масштабах на Закарпатті. Це і роздача конвертів, продуктів, і подарунки у вигляді ноутбуків, телефонів та планшетів", - сказав Станіслав Шух.

Реклама

Політолог зауважив, що поки на початку передвиборчого сезону партії не використали головну ударну силу - соціологію. "Варто зазначити, що поки політсили на Закарпатті не використали соціологічні дослідження. Хоча є внутрішньосоціологічні дослідження, які політики неопубліковують. Утім, з наближенням 25 жовтня вони з’являться. І, як завжди, вони відрізнятимуться", - стверджує експерт.

Та головна маніпуляція, яка може призвезти до дуже складних та неконтрольованих політичних наслідків - це сепаратизм. Станіслав Шух різко висловився щодо "антивладних" висловлювань деяких політичних сил краю, а також організацій різноманітних маршів русинських спільнот Закарпаття. "Ми, закарпатці, зіткнулись з неприємним явищем - сепаратизмом. Я вважаю, що під час війни не варто проводити у час війни усілякі марші русинів з "триколорами", які, зокрема, можна було спостерігати останнім часом. Подібні заходи є загрозою територіальній цілісності нашої держави. Події у нашому краї чимось нагадують ситуацію у 2013-му році, коли на Донеччині, Луганщині та Запоріжжі невелика купа людей проголошувала антидержавні гасла. Але на них тамтешня громадськість серйозно не реагувала. Тому я в першу чергу закликаю працівників міліції та СБУ пильно стежити за подібними заходами та заявами та вчасно реагувати на будь-які прояви сепаратизму. Бо інакше це може призвести до небачених наслідків", - зазначив політолог.

Реклама
Політичний експерт: "Якщо закарпатці не реагуватимуть на будь-які прояви сепаратзму, то наслідки будуть небаченими та неконтрольованими" – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно