Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Головування Словаччини в Раді ЄС: що це дасть Україні?

Головування Словаччини в Раді ЄС: що це дасть Україні?

Уже із 1 липня 2016 року Словаччина розпочне своє головування у Раді Європейського союзу. Саме з цього приводу в обласному центрі відбувся брифінг, спільно організований Генеральним консульством Словацької республіки в Ужгороді, Національним інститутом стратегічних досліджень та Закарпатською ОДА.

ВІДЕО ДНЯ

«Комунікація кожної головуючої країни здійснюється через веб-сайт. Така сторінка почала працювати у Словаччині з 9 травня 2016 року, він доступний 4 мовами: словацькою, англійською, французькою та німецькою. Відкривається можливість акредитації журналістів для участі в заходах, що проводитимуться в Словаччині в рамках її головування в ЄС. Цей веб-сайт eu2016.sk», – говорить Світлана МІТРЯЄВА, радник при дирекції Національного інституту стратегічних досліджень.

За словами Генерального консула Словацької республіки в Ужгороді Янки Буріанової, для Словаччини – це історична подія та серйозний політичний виклик. Головування триватиме 6 місяців, працюватимуть словацькі експерти також у близько 200 різних робочих групах. Їхнім головним завданням буде пошук компромісів між країнами-членами та збереження цілісності ЄС .

Реклама

Українське питання у контексті головування наших закордонних партнерів у Раді Євросоюзу було традиційно озвучено як одне із пріоритетних. А Закарпаття назване воротами України у ЄС.

«Ми високо цінуємо всю роботу, яку Україна зробила у напрямку свого наближення до Євросоюзу. Ці успіхи потрібно зі сторони ЄС оцінити. Це буде успішно закінчена дорога, але дорога трошки важча, з точки зору рішення нелегальної міграції. У певних органах і комісіях підіймаються голоси для кращої підготовки ЄС для лібералізації. Україна зробила і робить своє, тепер ЄС має бути підготований. Це новий виклик, нова робота, але це в силах та інтересах ЄС, аби зробити так, щоб процес наближення України до Європи був успішно завершений», – каже Янка БУРІАНОВА, Генеральний консул Словацької республіки в Ужгороді.

Реклама

Серед пріоритетів головування Словаччини у Раді ЄС – розвиток економічної сфери Євросоюзу, модернізація європейського ринку та вирішення питання міграції.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно