Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На вчорашній сесії Хустської районної ради вирували пристрасті

На вчорашній сесії Хустської районної ради вирували пристрасті

У вівторок, 26 липня, відбулося засідання п’ятої сесії районної ради. На порядок денний теоретично виносилося єдине питання: «Про прийняття в 2017 році коштів на здійснення видатків по наданню послуг з охорони здоров’я населенню м. Хуст», за яке депутати одноголосно проголосували. Утім далі відбувалося найцікавіше.

ВІДЕО ДНЯ

Під час розгляду другого пункту «Різне» у сесійній залі почалися справжні баталії. І стосувалися вони, передусім, гемодіалізного центру.

Почалося все зі звернення до депутатів представниці від хворих на ниркову недостатність Вікторії Станкович, яка попросила депутатів підтримати пацієнтів, яких нині на Хустщині 15 і які змушені їздити на процедури до Тячева.

Реклама

Мова йшла про виділення трьох кабінетів у приміщенні районної стоматполіклініки під монтаж обладнання, яке готова закупити обласна лікарня імені Новака.

Однак колектив медичної установи проти виселення,та й на захист дантистів виступили окремі присутні на сесії представники громадськості.

Реклама

Депутати теж дискутували з приводу місця розташування гемодіалізного центру. Зокрема, один з народних обранців навіть заявив, що питання нехай вирішує міська рада.

Також йшлося про відселення центру у 2014 і про те, що причиною стала погана якість води. На цьому, зокрема, наголосив начальник відділу охорони здоров’я Хустської РДА Віктор Бабич.

У свою чергу голова Хустської РДА Назарій Павлій зауважив, що центр хворим потрібен і попередньо розглядалися аж чотири варіанти того, де саме він квартируватиме, утім обласна комісія вибрала саме стоматполіклікіку.

Реклама

Отже, питання, на жаль, так і не було вирішено.

Під час засідання голова райради Олександр Пацкан зачитав також звернення депутатів. У одному з них йшлося про будівлю біля СП ШтЮрМер, де міська рада через офіційне і відкрите проведення тендеру зводить ТЦ, на верхніх поверхах якого міститимуться житлові квартири для містян. Справа в тому, що наразі там ведуться будівельні роботи і фірма-підрядчик випадково пошкодила одну зі сходинок на приміщенні колишнього МНВК на вулиці Карпатської Січі, що перебуває у підпорядкуванні районної ради. Тому було зроблено акт обстеження. До складу комісії увійшли депутати Дмитро Маді, Сергій Деяк, Іван Подолей, Василь Мікловш. Тож «слуги народу» заявили, що будівельники працюють без погодження з районною радою (при цьому забуваючи, або просто не беручи до уваги те, що роботи ведуться саме на міській землі), а оскільки пошкоджено сходи, тому просять голову райради звернутися до правоохоронних органів.

Також під час сесії було заслухано й інші депутатські звернення, що стосувалися прохання заміни аварійних вікон на Копашнівській ЗОШ, заміни електрооопор та включення до переліку питань для розгляду під час наступної сесії звіт начальника Хустського району електромереж, а також начальника Закарпатського облавтодору, про виділення коштів на завершення будівництва дитсадка в Ізі, про звернення до голови обласної ради Михайла Рівіса, Президента України, Кабінету Міністрів, прем’єр-міністра щодо завищених тарифів на газ, розпаювання земель у районі  тощо.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно