Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • "Меру Мукачева слід звернутися з позовом до власного батька й двох стрийків", – Москаль

"Меру Мукачева слід звернутися з позовом до власного батька й двох стрийків", – Москаль

"Меру Мукачева слід звернутися з позовом до власного батька й двох стрийків", – Москаль

На позов міського голови Мукачева до Окружного адміністративного суду Києва щодо фінансування професійно-технічних навчальних закладів (ПТНЗ) Обласна державна адміністрація надає роз’яснення як Мукачівській міській раді, так і міському голові персонально.

ВІДЕО ДНЯ

"Фінансування ПТНЗ за рахунок бюджетів міст обласного підпорядкування передбачене Законом України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» (абз. 2, ст. 27) та Бюджетним кодексом України (пп. «є», п. 1, ст.89). Згідно з п.3 ст.19 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд Києва розглядає адміністративні позови щодо оскарження нормативно-правових актів Президента України, Кабінету міністрів України, міністерств та інших центральних органів виконавчої влади", – йдеться у повідомленні очільника Закарпаття на його офіційному сайті.

"Жодних нормативно-правових актів щодо фінансування профтехосвіти ні Президент України, ні Кабінет міністрів України (включно з Міністерством освіти і науки) не видавали, – заявляє голова ОДА Геннадій Москаль. –  Ще раз нагадую меру Мукачева, що таке фінансування передбачене законом України. А закони України та інші правові акти Верховної Ради України, згідно зі ст.13 «Закону України про Конституційний суд України», розглядаються виключно Конституційним Судом України. Який приймає рішення і дає висновки щодо конституційності  законів (у даному випадку щодо конституційності абз.2 ст.27 Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» та пп. «є», п.1, ст. 89 Бюджетного кодексу України). Тому не треба своїми некомпетентними заявами прикривати небажання виконувати постанову Львівського апеляційного адміністративного суду від 16 червня цього року, якою Мукачівській міськраді дано місяць для прийняття нового бюджету й фінансування профтехосвіти. Місячний термін пройшов, постанову суду, яка набула законної сили, виконано не в повному обсязі, понад 9,2 мільйона гривень для повноцінного функціонування трьох мукачівських ПТНЗ так і не виділено. Нагадую також, що невиконання рішення суду – це підстава для розпуску міськради й проведення позачергових виборів. Тому заяви й позови Мукачівського мера є безграмотними й не мають жодної юридичної перспективи. Якщо мер не хоче виконувати закон і фінансувати профтехосвіту, хай звернеться з позовом до свого батька Віктора Балоги, а також до стрийка Івана Балоги та стрийка Павла Балоги, котрі як народні депутати проголосували за «Закон про Держбюджет на 2016 рік», Бюджетний кодекс і змусили Мукачево та інші обласні міста фінансувати профтехосвіту", – зазначає Москаль.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно