Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Москаль назвав дієвий метод для примушення терористів припинити обстріли

Москаль назвав дієвий метод для примушення терористів припинити обстріли

Москаль назвав дієвий метод для примушення терористів припинити обстріли

Очільник Закарпаття зазначив, що на Луганщині він свого часу добивався письмових зобов’язань від керівників «лнр» про ремонт зруйнованих комунікацій.

ВІДЕО ДНЯ

– В кінці 2014 року, коли бойові дії на Донбасі досягали максимальної інтенсивності, а внаслідок обстрілів із «Градів», артилерії та мінометів гинули люди, руйнувалися житлові будинки і соціальні об’єкти, я завжди добивався від представників так званої «лнр» письмових зобов’язань про режим припинення вогню та ремонт пошкодженої інфраструктури, – заявляє Геннадій Москаль, котрий у 2014-15 роках очолював Луганську обласну військово-цивільну адміністрацію.

– Додаю документ, який ми знайшли в архіві, і який раніше ніде не публікувався. 20 жовтня 2014 року так званий прем’єр-міністр «лнр» Геннадій Ципкалов направив мені в Сєвєродонецьк листа, в якому повідомив, що ремонтно-відновлювальні роботи в прифронтовому Станично-Луганському районі будуть проводитися 22 жовтня з 9.00 ранку. На цей час «лнр» гарантувала режим бойової тиші й направила на місце пошкоджень своїх ремонтників.

Реклама

Зі свого боку я погоджував режим припинення вогню з нашими військовими, що дислокувалися у відповідному секторі. Усі комунікації були відновлені силами «лнр». Цей лист прийшов тільки після того, як я дав вказівку перекрити водопостачання в окупований Луганськ (90 відсотків питної води в так звану «лнр» постачається з контрольованої Україною території Луганщини). Документ доводить, що гарантій про припинення вогню й ремонт комунікацій від представників окупованих територій можна добитися тільки тоді, коли в них самих виникне безвихідна ситуація з газо-, водо- чи енергопостачанням.

До речі, згодом Плотницький звинуватив прем’єр-міністра «лнр» Ципкалова в державній зраді, а у вересні 2016 року він начебто покінчив життя самогубством у в’язниці в Луганську.

Реклама

Скоріше за все, його просто вбили, як вбивають інших ватажків «лнр» і «днр», котрі стали відпрацьованим матеріалом, – додав Москаль.

Москаль назвав дієвий метод для примушення терористів припинити обстріли – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно