Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Мукачеві відбувся футбольний турнір пам’яті Олега Іщенка

У Мукачеві відбувся футбольний турнір пам’яті Олега Іщенка
Фото: Анастасія Пензова
ВІДЕО ДНЯ

Цього тижня на мукачівському стадіоні «Авангард» сьомий рік поспіль відбувся традиційний турнір із футболу серед ветеранів, присвячений пам’яті заступника голови ФФЗ, прекрасного організатора футбольного життя краю Олега Вікторовича Іщенка.

У турнірі, який у 2009 році заснували Комітет ветеранського футболу області спільно з Федерацією футболу Закарпаття, традиційно взяли участь команди ветеранів 45 років і старші з смт. Воловець, м. Берегово, м. Мукачево та збірна ФФЗ.

Реклама

На урочистому відкритті учасників турніру привітали голова ФФЗ Іван Дуран, перші тренери Олега Вікторовича Василь Турянчик та Микола Телінгер. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять Олега Іщенка.

У півфінальних поєдинках зустрілися ветерани Мукачева та Берегова, Волівця та ФФЗ.

Реклама

Мукачівці доволі легко повели у рахунку (3:1) в матчі з берегівцями. Кількахвилинна розслабленість мукачівців коштувала їм двох голів. Гра завершилася нічиєю – 3:3. У берегівців хет-трик на свій рахунок записав тренер ФК «Дийдо» Іштван Гіді. У мукачівців два голи провів Віктор Гей і один – Вахтанг Карібов. У серії пенальті перемогли мукачівці (4:3), які припустилися тільки одного промаху, а ось берегівці схибили двічі.

В іншому півфіналі перевага ФФЗ була доволі відчутною. Михайло Ланьо, Іван Дуран, Ярослав Козик, В’ячеслав Сухан, Василь Качур кілька разів мали народи вразити ворота воловчан, але тільки удари Михайла Ланьо та Йосипа Браєра досягли мети. Були нагоди і в команди Волівця, але добре зіграв Віктор Мондо.

У матчі за третє місце основний час не виявив переможця – 1:1. Голи забили Іштван Гіді у берегівців, Юрій Ковач – у команди Воловця. Перемогу у серії пенальті здобули берегівці – 2:1, що принесло їм призове третє місце.

Реклама

Фінальний поєдинок тримав у напрузі вболівальників увесь ігровий час. Рахунок відкрили гравці збірної ФФЗ. Хорошу атаку за участі Форкавця, Дурана, Сухана та Ланьо точним ударом завершив Я.Козик. За кілька хвилин збірна ФФЗ могла подвоїти рахунок, але відмінно зіграв Олександр Переста, який кинувся під удар із близької відстані. У наступній атаці мукачівці зрівняли рахунок. Чудовим ударом у верхній кут воріт відзначився Василь Кубарич. І знову ФФЗ виходить уперед. Красень гол зльоту забиває Ярослав Козик. Василь Шершун встановлює рівновагу, закочуючи після чудової атаки м’яч у порожні ворота. Цей рахунок тримався ледь не до фінального свистка, але за дві хвилини до закінчення гри неузгодженістю в діях захисників ФФЗ скористався Вахтанг Карібов. Збірники Федерації футболу пішли на штурм воріт суперника й пропустили швидку контратаку. Переможну крапку в матчі поклав Василь Кубарич – 4:2. Заради справедливості слід зазначити, що якщо в першому таймі краще виглядала збірна ФФЗ, то в другому – більш свіжими були мукачівці.

Переможцем у традиційному турнірі стала команда ветеранів Мукачева.

На урочистому закритті турніру віце-президент ФФУ Михайло Ланьо вручив цінні подарунки онукам Олега Іщенка Артему та Ніці. Цінну відзнаку від ФФУ та ФФЗ також отримала вдова Олега Вікторовича – Любов Юріївна. Директор Берегівського консервного заводу Юрій Турянчик від імені засновників підприємства Чобо Пийтера та Володимира Булгакова передав Любові Юріївні та донькам Олега Іщенка, Любі та Наталії, грошові винагороди.

Заслужений майстер спорту СРСР Василь Турянчик вручив відзнаки ФФЗ кращим гравцям турніру: Йосипу Браєру (ФФЗ), Іштвану Гіді (Берегово), Василю Брунцвіку (Воловець) та Івану Фізеру (Мукачево).

Голова ФФЗ Іван Дуран нагородив Дипломами Федерації президентів клубів Михайла Ряшка (Воловець), Чобо Кеміня (Берегово), Івана Алмаші (Мукачево), а капітани команд отримали вимпели, виготовлені з нагоди 7-го традиційного турніру пам’яті Олега Іщенка.

Спеціальну нагороду за відмінно підготовлені футбольні майданчики отримав директор стадіону Анатолій Старнійчук. Кубок за перемогу в турнірі віце-президент ФФУ Михайло Ланьо вручив капітану збірної Мукачева Олександру Пересті. Варто зазначити, що турнір пам’яті Олега Вікторовича Іщенка традиційно пройшов на високому рівні.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно