Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • В честь відомого листоноші відбудеться забіг від Ужгорода до Перечина

В честь відомого листоноші відбудеться забіг від Ужгорода до Перечина

В честь відомого листоноші відбудеться забіг від Ужгорода до Перечина

До 120-го ювілею сучасних Олімпійських ігор 29 травня проведуть «Перечинський напівмарафон імені Федора Фекети».

ВІДЕО ДНЯ

Забіг імені легендарного закарпатського листоноші відбудеться між Перечином і Ужгородом і складе близько 22 км. На кожних 5 км дистанції розташують пункт з водою. Протягом усього маршруту спортсменів супроводжуватимуть медики.

Захід відбудеться у рамках відзначення Дня Перечина. Серед організаторів – Перечинська міська рада, крайове відділення НОК та спортивні федерації Закарпаття.

Реклама

Старт змагань о 17:00 29 травня з площі Жупанатської в Ужгороді. Фініш – біля пам’ятника Федору Фекеті у Перечині. Серед учасників будуть і відомі люди Закарпаття, а один спортсмен стане абсолютним сюрпризом. 

«У рамках відзначення Дня Перечина буде багато спортивних заходів. Але найголовнішим буде напівмарафон Федора Фекети. Вважаємо, що нам – в Перечині і на Закарпатті – є ким гордитися. Це був марафонець, який щодня у будь-яку долав відстань близько 60 км від Ремети в Ужгород і назад, носив пошту, кореспонденцію, гроші. З початку 1800 років він протягом 30 років був листоношею-марафонцем. Забіг буде стартувати із пл. Жупанатської, біля брами. Там метрів у 50 ще збереглося на вул. Собранецькій, 5 приміщення старої пошти. Тож, почнемо на Жупанатській, вниз на Підгірну, вул. Берчені, потім – на об’їздну, через Невицьке. Фінішувати буде в центрі Перечина біля пам’ятника Фекеті. Наразі зареєструвалися близько 30 учасників, але ще досі телефонують, просяться до участі. Тож, думаю, буде до 40 спортсменів буде», – сказав Михайло Барник, співорганізатор заходу.

Реклама

«А ще у рамках напівмарафонів завжди є різні старти на менші дистанції. Ми намагаємося ще організувати і провести для самих маленьких дітей до 6 років забіг на 300 метрів. Для більш дорослих – до 13 років – біг на 1500 метрів. Є заявки також із Міжгір’я, Мукачева. Цікавим буде і те, що тут передбачені призи. Кожен учасник отримає сертифікат, медалі за участь, а переможці також спеціальні кубки і медалі», – мовив Іван Погоріляк, міський голова Перечина.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно