Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • У Виноградові відбудеться фінальний матч Першої ліги Закарпаття з футболу

У Виноградові відбудеться фінальний матч Першої ліги Закарпаття з футболу

У Виноградові відбудеться фінальний матч Першої ліги Закарпаття з футболу

Отже, 31 жовтня у Виноградові відбудеться остання й найважливіша гра в першій лізі: за звання абсолютного чемпіона. Зустрічаються переможці Західної й Східної зон відповідно «Вітязь» (Концгазо) та «Інтер» (Ганичі).

ВІДЕО ДНЯ

У багато чому це буде цікаве протистояння. Обидва суперники значною мірою схожі між собою. По-перше, є молодими (вік гравців переважно 21-23 роки). По-друге, незважаючи на відсутність достатнього зрілого досвіду, достроково стали чемпіонами. По-третє, мають у своїх зонах найпотужніший напад і найнадійніший захист. Найкращі бомбардири теж саме тут: В’ячеслав Ковтан («Концгазо») і Микола Фіцай («Інтер»), – йдеться у повідомленні Федерації футболу Закарпаття.

За збігом обставин і різниця м’ячів у претендентів на основний титул ліги однакова – плюс 37! Представник Ужгородщини в 9 матчах не пропустив жодного гола, а колектив із Тячівщини – у 8, тобто фактично в стількох же. «Вітязь» має 6 перемог із різницею  в три й більше м’ячів та лише 3 з різницею в один м’яч. В «Інтера» ці показники теж співставні: 8 і 4.

Реклама

Кожна з команд має і свою специфіку. Футболісти з Ганичів надзвичайно потужно зіграли в другому колі: за винятком однієї нічиєї, усі – перемоги. Це своєрідна команда родичів: батько – президент клубу, один син – тренер-гравець, інший – кращий бомбардир ліги, а двоюрідний брат останніх – теж партнер на полі. Таке кровне поєднання ще більше цементує розуміння всередині колективу. У «Інтера» кращий дисбаланс у протистоянні з конкурентами першої трійки – три перемоги й одна нічия, тоді як «Вітязь» очки з ними розділив повністю. У захисті представника Тячівщини виділяється, без сумніву, досвідчений Володимир Попадинець, а в атаці є ще один забивний футболіст – Іван Молодик (13 голів – четвертий показник у зоні та й фактично загалом у лізі). Цей ФК уміє серйозно аналізувати помилки. На підтвердження сказанного не тільки краща гра після «екватора», а й такий факт: програвши вдома 1:5 білоцерківцям, на виїзді все ж удалося здобути перемогу – 2:1. Команда Концгазо хоч іноді припускається елементарних помилок, але добре комбінує. Воднораз часто здобуваючи важкі перемоги (з різницею в 1–2 м’ячі), ніби набуває стійкішого психологічного імунітету.

Звичайно, уся наведена статистика може не мати жодного значення в заключній грі першої ліги, оскільки події на полі швидше за все розвиватимуться за принципом кубкового фіналу. Отож навряд чи команди наважаться демонструвати відкритий футбол. Проте швидкий гол чи два поспіль забиті м’ячі (щоправда, це малоймовірно), можуть суттєво підкоригувати сценарій зустрічі.

Реклама

Насамкінець думки тренерів перед грою.

В’ячеслав Пінковський, тренер «Вітязя»: «Протистояння повинно стати цікавим. Тренер «Інтера» – мій вихованець. У команди родинна, так би мовити, основа. За кілька турів до завершення чемпіонату стала переможцем Східної зони. А в ній є хороші колективи. Відповідно й футболісти Ганичів заслуговують на повагу. Звичайно, суперника не боїмося, а тому готуємося в звичному режимі. Утім потрібно як слід налаштуватися на матч. Минулого року в матчі за звання абсолютного чемпіона залізничники Чопа теж були сильними, але «Вільхівці» все ж перемогли. Настрій у нас хороший, хоч останній поєдинок чемпіонату зіграли внічию. На результат у Великому Березному, зокрема, вплинуло те, що в декількох виконавців були травми, жовті картки, і ми не мали права ризикувати ними перед двобоєм у Виноградові. До речі, там хороший стадіон. думаю, прийдуть уболівальники, і для них плануємо показати змістовний футбол. Головне для нас – не припуститися дитячих помилок  у захисті, продемонструвати ігрову дисципліну, злагоджені командні дії.

Микола Фіцай, тренер і гравець «Інтера»: «Із районного ми прийшли в значно вищий за рівнем чемпіонат, де 5–6 команд вели боротьбу за чемпіонський титул. Матчі в Східній зоні додали нам досвіду, можна сказати, загартували. Отож налаштовані перемагати. Тим паче, що тренер «Візятя» – мій учитель. А якщо учень переможе вчителя, то, як відомо, це говорить на користь останнього. Суперник мені загалом відомий, зокрема захисна лінія, воротар. Із декількома футболістами не один рік грав разом. Головне в цій зустрічі для нас – психологічно налаштуватися на суперника. Думаю, матч буде до голу, тому важливо не припуститися рокової помилки в захисті. Тренуватимемося в звичному режимі».

Реклама

Що ж, чекаємо на матч «Вітязь» – «Концгазо»

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно