Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Свалявщині відбулись престижні змагання «Karpaty Trophy»

На Свалявщині відбулись престижні змагання «Karpaty Trophy»
ВІДЕО ДНЯ

Престижні змагання «Karpaty Trophy» на околиці Голубиного – це аматорська першість на мотоциклах, квадроциклах та повнопривідних автомобілях.

Президент офроад-клубу "Діагональ" Дмитро Гісем розповів засобам масової інформації, що змагання, які за традицією пройшли минулого тижня неподалік свалявського села Голубине, поділили на дві групи – туризм і екстрім. Бо що для одних екстрім, то для других туризм, а відтак і навпаки – що для перших туризм, то для других – екстрім. 

Реклама

У "туризмі", який ішов три дні, взяли участь повнопривідні автівки. Протягом перших двох днів це були GPS-орієнтування, тим паче, що протяжність траси склала близько 300 кілометрів, а остання "точка" була аж на території Львівщини.

– Учасники виїжджали прямо зранку. У них були GPS-координатори, за допомогою яких вони збирали "точки". Після чого спортсмени приїжджали і здавали ці "точки" з спеціальної книжечки, – розповідає пан Дмитро.

Реклама

У неділю для тієї ж групи була підготовлена ділянка "тріал" – траса зі штучними перешкодами. Паралельно з ними участь у першості взяли екстремали. Звісно, техніку до ралі підготували серйозно. Разом із ними змагалися як квадроциклісти, так і мотоциклісти. У них протяжність траси була дещо коротшою – близько 50-60 кілометрів. Гонщики теж збирали "точки", але там треба було прикласти силу та спеціальне обладнання.

Дмитро Гісем також акцентує, що на змагання прибуло 47 екіпажів, серед яких були "туристи", екстремали, квадроциклісти та мотоциклісти. Серед "туристів" – гонщики із Закарпаття, Львівщини, Миколаєва та гості з Угорщини (близько 15 автомобілів).

А от серед екстремалів виявилися лише українці, хоча і з різних куточків Західної України (Закарпаття, Чернівці, Івано-Франківськ, Львів, Тернопіль,  Волинь).

Реклама

Перше місце у класі "туризм" виборов екіпаж з Ужгорода, друге – угорці, третє – гості з Миколаєва.

Серед екстремалів найкраще себе показали гонщики з міста Ковель (Волинь), друге місце – Кам‘янець-Подільський, третє – Ужгород.

У окремій гонці на мотоциклах та квадроциклах виграли молоді гонщики з Сваляви, друге-третє місце розділили між собою мукачівські мотоциклісти.

Що сказати про цьогорічні змагання? Проходили вони у неймовірно складних погодних умовах, та все ж присутні були в неабиякому глядацькому екстазі. Такого видовища "на природі", та ще й осінньої пори, не побачиш навіть у кіно. Болото, вода, гливка траса, підйоми, спуски, з‘їзди на обочини – це неповний перелік того, що можна було побачити на трасі. Деякі автівки так у баюрах буксували, що глина та каламуть повнили увесь салон, але відважні спортсмени навіть і не думали "сходити" зі шляху. До останнього долали перешкоди та виборювали нагороди.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно