Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Амбітне майбутнє мукачівського футболу

Амбітне майбутнє мукачівського футболу
Одним із відкриттів цьогорічного сезону є футбольний клуб «Мункач», який амбітно про себе заявив не лише на обласній, але й на всеукраїнській арені.

Нещодавно завершилась обласна першість з футболу, яка цьогоріч була напрочуд цікавою та насиченою подіями, адже у клубах з’явились зіркові гравці, були відкриті імена нових футболістів та футбольних клубів.

ВІДЕО ДНЯ

Одним із відкриттів цьогорічного сезону є футбольний клуб «Мункач», який амбітно про себе заявив не лише на обласній, але й на всеукраїнській арені, дебютувавши у Першій лізі чемпіонату України з футболу серед команд U-19. А минулого тижня представники мукачівської команди заявили про те, що мають намір взяти участь у наступному чемпіонаті України з футболу серед клубів Другої ліги. Газета «Панорама» вирішила підсумувати сезон 2016-го року та поглянути у майбутнє закарпатського футболу разом з тренером ФК «Мункач» Дьордєм Короловським.

– Яким Ви можете оцінити цей футбольний рік?

Реклама

– Це дуже чудово, що в Україні є чемпіонат серед команд віком до 19 років. І хотілось би відзначити гру кожної команди. Але представники усіх вікових категорій ФК «Мункач» успішно виступали у чемпіонатах, продемонструвавши максимум своїх можливостей. Але це лише початок, перші серйозні кроки на високому рівні. І старт виявився дуже вдалим, оскільки у юнацькій першості ми знаходимось на третьому місці – а це дуже високий результат.

– А чи здатні молоді хлопці після такого старту у чемпіонаті U-19 заявити про себе вже у дорослій Другій лізі?

Реклама

– Зараз Федерація футболу України не затвердила ще нашу участь у наступному сезоні у Другій лізі. Тому складно відповісти на це запитання. Але якщо все-таки ми візьмемо участь у цьому чемпіонаті, то я готовий випустити молодих хлопців на поле, аби вони мали більше матчів із сильними суперниками. Бо саме під час гри із гравцями високого рівня футболіст розкриває себе на повну. Спочатку ми не будемо дивитись на результат турнірної таблиці, а лише розвиватимемо наш ігровий стиль та філософію. Можемо бути третіми, але жодного гравця не продали у топ-клуб, і при цьому можемо, перебуваючи на десятому місці, продати свого вихованця у команду вищого рівня. І при цьому стабільно грати у Другій лізі.

Амбітне майбутнє мукачівського футболу – 01

– Яким Ви особисто бачите майбутнє ФК «Мункач»?

Реклама

– Для мене головне, аби мукачівський клуб був наймолодшою командою Другої ліги, у якій би грали вихованці нашої школи. Щоб дитина змалечку зростала, виховувалась у клубній школі і з кожною віковою категорією рівень гри лише зростав. І однією з головних цілей ФК «Мункач» є виховання та продаж наших найкращих гравців у провідні клуби України, Угорщини та Європи. Але найголовніше – кожен гравець має сповідувати нашу клубну філософію та стиль гри. І цей європейський стиль я намагаюсь привнести у закарпатську команду.

– Але через який час ми зможемо побачити справді той ФК «Мункач», яким би пишалось наше місто?

– Хотілось би, аби через три роки усі наші наміри здійснились. Сподіваємось, керівництво сприятиме розвитку нашого клубу. Адже для розвитку закарпатського футболу необхідна розвинута інфраструктура: тренувальна база, школа, стадіон, логістика і, звісно ж, гравці високого класу.

– Дуже дякую за розмову.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно