Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Поліція і спільнота: шлях назустріч

Поліція і спільнота: шлях назустріч
Міжнародна організація IREX провела тренінг з представниками громадянського суспільства.

В середині серпня в Києві міжнародна організація IREX організувала та провела триденний тренінг з представниками громадянського суспільства.

ВІДЕО ДНЯ

Дана зустріч відбувалася в рамках програми “ПОЛіС” (Поліція і Спільнота) та стала першим заходом, який мав на меті познайомити активних громадян з діяльністю патрульної поліції. Інша ціль, яку поставили перед собою організатори даного заходу, полягала в координуванні дій та виробленні спільних механізмів покращення взаємодії між патрульною поліцією та громадськістю.

Саме для цього окрім тренерів до участі в тренінгу були залучені і представники нещодавно створеного відділу “Community Policing” (взаємодія поліції з громадою). Саме цей структурний підрозділ, за задумом розробників, повинен налагодити тіснішу комунікацію між суспільством і реформованими правоохоронними органами. Серед представників різних ГО з Маріуполя, Чернігова, Ужгорода та Мукачева участь в заході взяли і представники громадської організації “Закарпатське Вільне Медіа”.

Реклама

Спілкуючись у неформальній атмосфері, присутні ділилися власним досвідом з поліцейськими, дізнавались цікаві історії та факти з їх роботи.

Якщо коротко та тезисно говорити про перший рік роботи патрульної поліції, то можна виділити такі ключові речі, які були озвучені під час зустрічей:

Реклама

1. Патрульна поліція переживає брак кадрів, оскільки частина “мрійників” відсіялась вже за кілька місяців після старту проекту.

2. Загальний рівень підтримки суспільством, за даними окремих соціологічних служб, реформи різко падає. В першу чергу це пов’язано з тим, що загальна реформа правоохоронних органів триває та й окремі випадки зловживання поліцейськими своїм службовим становищем сприяють росту негативу до них.

3. Люди все ще з обачністю ставляться до патрульних.

Реклама

Цей перелік проблемних речей можна продовжувати довго. Але головне, на чому зійшлись всі активісти, співпрацю між громадою та “копами” варто розширювати, залучаючи звичайних людей. Для цього в кожному регіоні вже зовсім незабаром у співпраці небайдужих людей і патрульної поліції будуть організовані та проведені зустрічі, які мають відкрити суть роботи нової правоохоронної структури. Що ж, фундамент закладений, а далі потрібно розбудовувати його. Сподіваємось, це обов’язково буде...

Автор: Гарагонич Іван

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно