Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Думки
  • До питання збереження елементів культурної спадщини міста Мукачево

До питання збереження елементів культурної спадщини міста Мукачево

До питання збереження елементів культурної спадщини міста Мукачево
Мукачево – місто, багате на збережені пам’ятки архітектури різних історичних періодів.
ВІДЕО ДНЯ

Мукачево – русинське Мукачів, українське та російське Мyкaчeвo, угорське Munkács, словацьке та чеське Mukačevo, єврейське Minkatsch, румунське Munceag або Muncaci – затишне містечко, найбільш вигідний логістичний центр для торгівлі та транспортного зв’язку, центр культури багатьох національних меншин Закарпаття, багате на збережені пам’ятки архітектури різних історичних періодів, місто – в якому ще й сьогодні живуть давні традиції, що яскраво відображені в побуті тут проживаючого народу (кулінарії, мовах та говорах, святкуванні, віросповіданні, а також різних видах діяльностей людей), це – природній рай для відпочинку, що завжди приваблювало та притягувало безліч туристів із різних куточків світу.

Це – місце розташування нажаль втрачених фабрик, відомих на весь світ: пива, вина, тютюну, текстилю, меблів та харчової промисловості.

Реклама

Мукачево – відоме скрізь через: замок Паланок, площу з міською Ратушею, кафедральний костел Святого Мартіна (покровитель міста), резиденцію графів Шенборнів – рідне місто Мігая Мункачі та інших відомих особистостей.

Так, вже не одне століття, центральну площу Мукачево прикрашають і малі архітектурні форми, зокрема з продажу друкованої продукції, які гармонійно вливаються в архітектурний ансамбль міста, підкреслюючи існуючу читацьку культуру тутешнього населення, активну участь громади в суспільно-політичному житті краю – як важливі передумови європейської цивілізації.

Реклама

Сьогодні мешканці міста Мукачево глибоко стурбовані, зокрема через рішення №171 «Про впорядкування розміщення тимчасових споруд у центральній частині міста», прийняте 22.06.2016 року виконавчим комітетом Мукачівської міської ради, з метою впорядкування території в центральній частині міста, збереження історико-архітектурної привабливості міста, де стане можливим зміна зовнішнього вигляду та передислокації торгівельних об’єктів друкованої продукції, чи навіть демонтажу окремих з них.

Опираючись на давню історію, культуру та особливості життєдіяльності населення Мукачево, хочеться вірити в наявність духовності, патріотизму, поваги до представників різних нацменшин, що тут проживають, з боку усіх нас, особливо тих, чиї рішення сьогодні можуть бути вирішальними в забезпеченні добробуту та захисту інтересів громадян міста в цілому. Я маю на увазі, представників органів місцевого самоврядування, депутатський корпус та усіх інших, що є причетні до роботи різних сфер активності міста та громади.

Так, цінним є перегляд фототеки з різних періодів історії міста по темі, з можливістю врахування при виконанні вище прийнятого, місцевою владою, рішення задля збереження елементів культурної спадщини міста та передачі її наступним поколінням.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно