Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Нардеп Петьовка "найчесніший" з усіх закарпатських депутатів Верховної Ради України

Нардеп Петьовка "найчесніший" з усіх закарпатських депутатів Верховної Ради України

Нардеп Петьовка "найчесніший" з усіх закарпатських депутатів Верховної Ради України
Хто з політиків є чесним у відношенні до своїх виборців. Кому можна довіряти? Такими питаннями переймається майже кожен житель нашої країни, особливо перед виборами. Тільки три депутати чинної...

Хто з політиків є чесним у відношенні до своїх виборців. Кому можна довіряти?

ВІДЕО ДНЯ

Такими питаннями переймається майже кожен житель нашої країни, особливо перед виборами.

Тільки три депутати чинної Верховної Ради відповідають критеріям доброчесності згідно з дослідженням руху "Чесно".

Реклама

Такі результати були оприлюднені у понеділок на презентації моніторингу, проведеного рухом "Чесно".

Згідно їх даних, серед закарпатських депутатів Верховної Ради, найбільшій кількості пунктів критерію відповідає Василь Петьовка. Зокрема як позитив відмічається відсутність фактів порушень прав і свобод людини, незмінність політичної позиції відповідно до волевиявлення виборців, непричетність до корупційних дій.

Реклама

Інший закарпатський політик Ігор Кріль відповідає лише двом зазначеним критеріям, зокрема відсутності фактів порушень прав і свобод людини та незмінності політичної позиції відповідно до волевиявлення виборців. А от таким критеріям, як непричетності до корупційних дій, прозорості задекларованих доходів та майна, особисте голосування в парламенті, Ігор Іванович не відповідає. Як факт «непричетності до корупційних дій» на сайті наводяться дані, згідно яким, Ігор Кріль витратив більше грошей на поїздки, ніж це передбачено. На сайті зазначається «Кошторисом Верховної Ради України на 2010 рік норми витрат одного народного депутата України на безоплатний проїзд було встановлено на рівні 26 800 грн. Однак у 2010 році Кріль Ігор Іванович витратив на свій проїзд 67 746 грн., здійснивши за кошти Державного бюджету України 55 поїздок».

Щодо ще одного депутата, який представляє Закарпатську область у Верховній Раді, Олександра Кеменяша, то він відповідає трьом із шести критеріїв. Як відповідність зазначається відсутність фактів порушень прав і свобод людини, незмінність політичної позиції відповідно до волевиявлення виборців, непричетність до корупційних дій. А от прозорість задекларованих доходів та майна та їх відповідність способу життя, особисте голосування в парламенті та участь у засіданнях парламенту та роботі комітетів, значаться як «не відповідність».

Мошак Сергій Миколайович, обраний від «Партії регіонів» не відповідає такому критерію, як відсутність фактів порушень прав і свобод людини. Зазначається «Інтернет-видання "КліпНьюсІнфо.Закарпатські новини" оприлюднила 7 лютого 2010 року інформацію про те, що в селі Тур'я Пасіка Перечинського району Закарпатської області в туристичному комплексі "Воєводино" народний депутат України Мошак Сергій Миколайович, який був власником підприємства, перед другим туром президентських виборів зібрав на кілька днів паспорти всіх працівників комплексу.

Реклама

Хоча ці твердження не означають підтвердження вини Мошака Сергія Миколайовича у порушенні прав людини, однак вони можуть вважатися вагомими підставами для твердження про високу вірогідність причетності до порушень прав людини, а саме – порушення виборчих прав.

Таким чином, за методологією оцінювання доброчесності кандидатів у народні депутати України, є підстави зробити оцінку, що Мошак Сергій Миколайович, на думку Руху ЧЕСНО, не відповідає Критерію».

Також, як «грішки» значаться критерії прозорості задекларованих доходів та майна та їх відповідність способу життя та особисте голосування в парламенті. Як позитив, відмічається незмінність політичної позиції відповідно до волевиявлення виборців, непричетність до корупційних дій, участь у засіданнях парламенту та роботі комітетів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно