Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • В Мукачеві на 400% збільшилась кількість злочинів пов’язаних з пошкодженням майна

В Мукачеві на 400% збільшилась кількість злочинів пов’язаних з пошкодженням майна

В Мукачеві на 400% збільшилась кількість злочинів пов’язаних з пошкодженням майна
Більше, ніж торік, скоєно злочинів проти життя та здоров’я, у тому числі умисних убивств, умисних тяжких тілесних ушкоджень, грабежів і розбоїв. На 12,5% більше скоєно особливо тяжких злочинів (з 96...

Більше, ніж торік, скоєно злочинів проти життя та здоров’я, у тому числі умисних убивств, умисних тяжких тілесних ушкоджень, грабежів і розбоїв. На 12,5% більше скоєно особливо тяжких злочинів (з 96 до 108). Спостерігається збільшення злочинів щодо пошкодження майна на території області. Найбільший ріст таких злочинів зареєстровано в Мукачеві (+400%). Зросла кількість вчинених ДТП зі смертельними наслідками з 24 до 32 і нерозкритими залишаються 9 злочинів цієї категорії.

ВІДЕО ДНЯ

26 липня, у прокуратурі Закарпатської області відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів області, на якій йшлося про стан боротьби зі злочинністю на території області протягом першого півріччя 2012 року.

Як повідомили на нараді, цього року вдалося знизити ріст злочинності на 11,8%. Рівень злочинності на 10 тисяч населення складає 28,3%, що є одним із найменших показників у державі після Івано-Франківської та Тернопільської областей.

Реклама

Нижче середньообласного рівень злочинності у Виноградівському, Рахівському, Іршавському і Тячівському районах.

Майже на 43% зменшилося зареєстрованих злочинів проти статевої свободи та статевої недоторканості. Вдалося стабілізувати рівень злочинів проти власності. Зменшилось також число крадіжок та вимагань. На 17,5% менше виявили злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів. Завдяки організаційним заходам більше викрили злочинів, вчинених у бюджетній сфері, банківській системі та у сфері лісового господарства. Трохи зменшилося число злочинів, вчинених у стані алкогольного сп’яніння.

Реклама

Проте, не дивлячись на те, що рішенням обласної ради затверджено „Комплексну програму профілактики злочинності на території Закарпатської області на 2011-2015 роки”, кошти з обласного бюджету на її виконання не виділялися.

Значна кількість проведених заходів та внесених документів реагування не стабілізували невпинний ріст окремих категорій злочинів.

Вище середнього обласного рівень злочинності в Ужгороді, в Ужгородському районі, в Мукачеві, Берегівському районі та Свалявському районах.

Реклама

Через відсутність належної профілактичної діяльності служб у справах дітей та кримінальної міліції на 10,7 % збільшилась кількість злочинів, вчинених неповнолітніми.

Суттєво збільшилась на території області кількість злочинів щодо вчинення насильства в сім`ї (+64,7%).

З числа зареєстрованих у першому півріччі злочинів нерозкритими залишились 1143, відсоток розкриття злочинів в цілому по області склав 58%, що більше загальнодержавного показника. Разом з тим, на низькому рівні продовжує залишатися стан розкриття тяжких та особливо тяжких злочинів.

Низьким є також показник з розкриття злочинів минулих років. Загалом із 18284 нерозкритих злочинів минулих років, розкрито 295 ( на 6 менше ніж в минулому році ), при цьому 454 знято з обліку ( 409) за строками давності.

Щодо слідства в органах прокуратури, то впродовж І півріччя цього року в провадженні перебувало 256 кримінальних справ, з яких 125 закінчено розслідуванням. За результатами розслідування 117 кримінальних справ направлено до суду з обвинувальним висновком, 8 - для звільнення від кримінальної відповідальності за нереабілітуючими підставами. Протягом указаного періоду органами прокуратури області до суду з обвинувальним висновком надіслано 23 кримінальні справи про злочини проти виборчих, трудових та інших особистих прав і свобод людини, з яких 14 - щодо невиплати заробітної плати, 5 - за фактами привласнення, розтрати майна чи заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, 30 справ - про зловживання владою та перевищення службових повноважень, 29 - про службову недбалість, 13 - про хабарництво, по 4 - проти авторитету органів державної влади і місцевого самоврядування та проти безпеки виробництва, 2 справи - про злочини проти правосуддя, 1 - про легалізацію доходів, одержаних злочинним шляхом.

На нараді наголосили, що стан протидії злочинності в області у 2012 році не в повній мірі відповідає необхідним вимогам і потребує узгоджених заходів. Зокрема слід покращити діяльність правоохоронців щодо виявлення злочинів, насамперед у сфері економіки, розкриття насильницьких злочинів проти життя та здоров’я, забезпечення відшкодування збитків у розслідуваних кримінальних справах, покращити роботу спецпідрозділів, які борються з організованою злочинністю.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно