Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті вже почався тиск на кандидатів в депутати

На Закарпатті вже почався тиск на кандидатів в депутати
Директор Чабанівської загальноосвітньої школи, яку учора ЦВК зареєструвала кандидатом у народні депутати від партії “УДАР Віталія Кличка", заявила про тиск на неї з боку представників влади. Про це...

Директор Чабанівської загальноосвітньої школи, яку учора ЦВК зареєструвала кандидатом у народні депутати від партії “УДАР Віталія Кличка", заявила про тиск на неї з боку представників влади. Про це вона розповіла у прес-центрі “Закарпаття”.

ВІДЕО ДНЯ

Лариса Сарваш стверджує, що впродовж трьох років, поки вона очолює ЗОШ І-ІІ ступенів села Чабанівка Ужгородського району, жодних претензій до неї не було. Більше того, за словами директорки, у травні поточного року вона отримала нагороду від районної адміністрації як кращий фахівець і директор. Однак все змінилося після призначення Лариси Сарваш головою Ужгородської районної організації ПП “УДАР Віталія Кличка". “На мене іде тиск з боку представників влади у зв’язку з моїми політичними поглядами. Разом з тим, що я очолюю школу, я є голова ужгородської районої організації політичної партії “УДАР Віталія Кличка". Головою організації стала у березні, і все було добре. Але коли я почала виступати як голова районної організації, почала друкуватися у газетах, все змінилося. У травні місяці я привітала випускників із завершенням ЗНО і підписалася: “Голова Ужгородської районної організації ПП “УДАР Віталія Кличка”. Мене почали викликати в кабінет до голови районної адміністрації, до начальника районного відділу освіти, і у неформальній формі натякати на те, щоб я написала заяву на звільнення з посади. Друга хвиля тиску почалася тоді, коли я не змогла промовчати, що у Верховній раді прийняли проект закону про мови. І я дала коментар у газету обласного значення “РІО”, а також він був опублікований у районній газеті “Вісті Ужгородщини”. Після того почався сильний тиск на мене, почалися у грубій формі натяки, щоб я писала заяву на звільнення. Моя думка така: якщо я три роки очолюю школу, і за цей час до мене не було жодних претензій з боку керівництва ні районного відділу, ні районної адміністрації, а чому з’явилися тепер, коли я очолюю районну організацію?”, — сказала вона.

Голова Закарпатської обласної організації політичної партії “УДАР Віталія Кличка" Валерій Пацкан, коментуючи ситуацію, зазначив, що “ніколи не думав, що на Закарпатті може вчинятися тиск на простих вчителів”. Він зацитував 2 пункт 76 статті ЗУ “Про вибори народних депутатів”, де йдеться, що “кандидат у депутати під час виборчого процесу не може бути звільнений з роботи з ініціативи власника підприємства, установи, організації або уповноваженого ним органу, командира військової частини (формування). Кандидат у депутати без його згоди не може бути переведений на іншу роботу, направлений у відрядження, а також призваний на військову або альтернативну (невійськову) службу, навчальні (перевірні) та спеціальні збори військовозобов'язаних». Він розповів, що особисто неодноразово був у чабанівській школі і бачив “з чого все починалося”. “Ми так і познайомилися, бо Лариса Сарваш звернулася з проханням про допомогу обладнати спортивний майданчик. Я бачив в очах її те, що вона хоче щось зробити для своєї школи. І тільки згодом запропонував її кандидатуру в якості голови районної організації”, — зазначив Валерій Пацкан.

Реклама

Також у прес-центрі виступили колеги Лариси Сарваш, які розповіли, що, дізнавшись з інтернету про ситуацію, за 2 години зібрали 80 підписів на підтримку директора. Вони впевнені: політичні переконання, як і віросповідання, — особисті справи, а тому не мають ставати причиною звільнення хорошого фахівця.

Тим часом Валерій Пацкан висловив сподівання, що все вирішиться, і вживати “інших заходів” не буде потреби. У інакшому разі юристи партії подаватимуть до суду. “Чому міністри, члени уряду мають право піти у відпустку, а директор школи — ні?”, — наголосив політик. Він повідомив, що Лариса Сарваш написала заяву на неоплачувану відпустку з 9 серпня по 26 жовтня, яку направить до відділу освіти Ужгородської РДА рекомендованим листом.

Реклама

Прес-центр "Закарпаття"

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно