Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • До Мукачева та Ужгорода з Єрусалиму привезуть Плащаницю Богородиці

До Мукачева та Ужгорода з Єрусалиму привезуть Плащаницю Богородиці

До Мукачева та Ужгорода з Єрусалиму привезуть Плащаницю Богородиці
З 10 по 13 листопада Плащаниці Божої Матері матимуть можливість вклонитися і закарпатські вірники у Мукачеві та Ужгороді. Днями стало відомо, що продовжено термін перебування Плащаниці Божої...

З 10 по 13 листопада Плащаниці Божої Матері матимуть можливість вклонитися і закарпатські вірники у Мукачеві та Ужгороді.

ВІДЕО ДНЯ

Днями стало відомо, що продовжено термін перебування Плащаниці Божої Матері з Гефсиманського подвір’я в Україні – ще три тижні українські віруючі матимуть змогу вклонитися святині.

Ця новина особливо радісна для Мукачівської єпархії, адже згідно Благословіння Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви святиня з 10 по 13 листопада перебуватиме на нашій землі і їй матимуть можливість вклонитися всі закарпатці.

Реклама

Перебування цієї всесвітньої святині на наших землях відбудеться вперше. Плащаниця Пресвятої Богородиці, яка стала прототипом для багатьох відомих нам її зображень, збереглася донині й знаходиться в Єрусалимі, в подвір’ї Гефсиманської обителі, так званій Малій Гефсиманії, розташованій навпроти входу до Храму Гроба Господнього.

Графік перебування Плащаниці Божої Матері в Мукачівській єпархії: 10 листопада – прибуття о 16 годині Плащаниці до Мукачівського кафедрального собору на честь Ікони Божої Матері «Почаївської» (біля ЦУМа). О 17 годині в соборі розпочнеться Всеношне богослужіння. 11 листопада о 10 годині в Мукачівському кафедральному соборі розпочнеться Божественна Літургія.

Реклама

Того ж дня 11 листопада в 15 годин святиню перевозитимуть до міста Ужгород. Зустріч святині відбудеться о 16 годині в Свято-Хресто-Воздвиженському соборі м. Ужгорода (пл. Кирила та Мефодія). 12-13 листопада (до 15 години) святиня перебуватиме у Свято-Хресто-Воздвиженському соборі Ужгорода.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно