Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Свято кінця світу або як мукачівці готуються до 21 грудня (ФОТО)

Свято кінця світу або як мукачівці готуються до 21 грудня (ФОТО)

Свято кінця світу або як мукачівці готуються до 21 грудня (ФОТО)
Про кінець світу 21 грудня цього року не говорить хіба що ледачий: прості люди, вчені, астрологи, пророки… І пов’язують його з тим, що саме в цей день завершується календар індіанців майя. З цього...

Про кінець світу 21 грудня цього року не говорить хіба що ледачий: прості люди, вчені, астрологи, пророки… І пов’язують його з тим, що саме в цей день завершується календар індіанців майя. З цього приводу ми вирішили поцікавитися думкою простих мукачівців.

ВІДЕО ДНЯ

Але спочатку давайте розберемося про «зловісний» календар і особливості літочислення в ньому. Рік за календарем майя тривав, якщо вдатися до абсолютно точних чисел – 365,2420 днів. До слова, за підрахунками найновішого і найточнішого обладнання одної із англійських обсерваторій він триває 365,2422 днів. Способом простої математичної операції можемо співставити, що майя помилилися лише на 0,0002 роки. І це при тому, що жили вони в період від 2000 р. до н.е і до 250 р. н.е. Очевидно вони були дуже обізнані в астрономії, оскільки визначити абсолютно точну тривалість року навіть зараз є нелегкою справою. Основною ж відмінністю від сучасного літочислення є те, що рік майя складався з 18 місяців по 20 днів кожний.

Згідно їхнього календаря, з моменту створення роду людського уже минуло 4 цикли (або епохи). Кожен цикл завершується майже повним знищенням цивілізації. Так, у першу епоху, що тривала 4008 років, жили на землі велетні. Загинув цей світ від повені, і всі велетні перетворилися на риб. Друга епоха тривала 4010 років і була знищена ураганом, і в цей раз всі перетворилися в мавп. Наступна, третя епоха, існувала 4081 рік і була знищена вселенською пожежею. Всі люди третьої епохи обернулися в птахів. Четверта ж епоха, визначена в 5042, і згідно з цією легендою, людство, загрузнувши в своїх гріхах, загинуло від кривавого дощу і від голоду.

Реклама

Даний часовий цикл дорівнює 4008 рокам, що є періодом обертання «комети-відплати». В даний час до кінця підходить цикл «п’ятого Сонця». Саме в цьому циклі ми живемо, який 21 грудня, за календарем племені Майя, має закінчитися.

Що ж пророкують на цю дату? За переказами, саме в цей час відбудеться вселенський парад планет: вибудуються в лінію не тільки планети сонячної системи, але й планети інших зоряних систем, утворюючи лінію від центру галактики. Процес можна зрівняти зі стрілками годинника, коли вони стають на відмітку 12 годин. Сучасні ж астрономи підтверджують, що 21.12.2012 буде міжзоряний парад планет.

Реклама

В світлі всіх цих перипетій ми вирішили запитати жителів Мукачева, чи дійсно вони вірять в кінець світу 21 грудня, якщо так, то чи готуються вони його зустрічати.

Юрій Кравчук, головний редактор газети "Наша справа": для мене кінець світу настане, коли усі політики перестануть займатися демагогією, брехати, і об’єднаються заради покращення життя на Україні. Бо тоді не буде про що писати. Стосовно майя – усім відомо, що американці завоювали їх завдяки горілці. А я не вірю у пророцтва хронічних алкоголіків :))

Свято кінця світу або як мукачівці готуються до 21 грудня (ФОТО) – 01
Реклама

Людмила Бандурчак, керівник сектору зв’язків з громадськістю Мукачівської РДА: чи вірю я в кінець світу? – ні, ніякого кінця світу не буде... Спитаєте чому? Бо я ще заміж не вийшла.

А якщо серйозно, то останнім часом це питання багато “крутиться” на слуху. Особисто я до нього відношусь із гумором, тому над цією темою радше жартую, аніж сприймаю всерйоз. До того ж, спостерігаючи за цією ситуацією, у мене склалось таке враження, що кінець світу - це своєрідний бізнес-проект міжнародного масштабу.

Та й не дано людям спрогнозувати прихід судного дня, на жаль або на щастя. Для цього достатньо, якщо ви віруюча людина, прочитати Біблію. Там сказано так:

...”А про день той і годину не знає ніхто: ані Ангели небесні,ані Син, - лише Сам Отець.”... (Матвія 24:36).

Свято кінця світу або як мукачівці готуються до 21 грудня (ФОТО) – 02

Надія Шатіло, вихователь в ДНЗ: я в кінець світу, як і в саме пророцтво, не вірю взагалі. І абсолютно на рахунок цього не замислююсь. Я вірю в Бога, коли буде кінець світу, знає лише він. Людині не дано знати це. Тому всі оті пророцтва є не що інше, як видумка. На моє переконання, як жили до цього часу люди, так вони і після 21 грудня продовжуватимуть жити.

Свято кінця світу або як мукачівці готуються до 21 грудня (ФОТО) – 03
Реклама

Також ми попитали підприємців міста Мукачево про те, чи спостерігають вони певний ажіотаж у скуповуванні якихось товарів і про те, що можливо для цього вони підготували якісь спеціальні акції, знижки. Навіяне воно останніми звістками з Росії, де навіть продають набори «Для кінця світу» та, за даними опитувань, більшість людей все ж таки схиляється до того, що можливо щось і буде. Відповідь була приблизно одна й та ж: ажіотаж певний є, проте пов’язаний він, скоріш за все, із прийдешніми новорічно-різдвяними святами. Щодо спеціальних пропозицій чи акцій, то лише у магазині «Галерея світла» зазначили, що всі, хто придбає 20 грудня світильник, отримає ліхтарик у подарунок. «Якщо не на це число пригодяться, то на майбутнє у господарстві згодяться точно, плюс люди трішки зекономлять…», – зазначили в цьому магазині.

Вірити в пророцтво майя або не вірити, буде кінець світу, чи не буде вирішувати кожному окремо. Але одне можна сказати точно: всі ми дізнаємося про це 21 грудня.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно