Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Деталі самогубства капітана в одній з військових частин Мукачева

Деталі самогубства капітана в одній з військових частин Мукачева
За день до 19 грудня, коли усі відзначають день Святого Миколая, у одному з підсобних приміщень на території однієї з мукачівських військових частин був виявлений капітан Микола Барановський... без...

За день до 19 грудня, коли усі відзначають день Святого Миколая, у одному з підсобних приміщень на території однієї з мукачівських військових частин був виявлений капітан Микола Барановський... без ознак життя. Схоже на те, що причиною смерті є самогубство. Друзі покійного стверджують, що офіцер міг покінчити з життям через образи та приниження з боку командира частини.

ВІДЕО ДНЯ

Як розповів один з сусідів покійного, Ігор П., з Миколою Барановським він у товариських відносинах біля 7-8 років.

Протягом останніх півроку Ігор почав помічати, що його сусід змінився у психологічному плані: почав поводити себе розгубленим, змінився темп спілкування, увесь час був виснаженим, заклопотаним та замкнутим у собі.

Реклама

Якось влітку їм вдалося поспілкуватися, і тоді Ігор дізнався від Миколи, що його поведінка пов’язана з проблемами на службі. Капітан дізнався, що його частину будуть розформовувати, тому на нього навалились додаткові обов’язки. При цьому, навіть не передбачені його посадою. Крім того, він зазначив, що у нього склались неприязні стосунки з командиром військової частини, який систематично у присутності підлеглих та інших офіцерів словесно ображав та принижував його, мотивуючи тим, що він не компетентний офіцер і неякісно виконує свої обов’язки. Словесні приниження зі слів Барановського проявлялись наступними словами: «Ти ніхто, ти нероба, шукай собі іншу роботу, тобі в частині місця немає, тощо».

У серпні, як розповідає Ігор П., Микола підійшов до нього і розповів про проблему на роботі - під час здачі техніки у нього була виявлена нестача. Враховуючи, що його матеріальний стан був незадовільний, і на утриманні у нього дружина та двоє дітей, сусід запропонував йому допомогу. Микола відмовився від пропозиції друга перевестися в іншу частину, сказавши, що свої проблеми вирішить самотужки.

Реклама

На цьому «чорна полоса» у Миколи не закінчилася. У вересні під час маневрів він не впорався з керуванням та пошкодив бокс з бойовою технікою. Офіцер все частіше почав прикладатися до пляшки, а того дня його взагалі привезли у непритомному стані.

Наприкінці листопада, розповідає Ігор П., йому подзвонила дружина капітана Барановського і повідомила, що у Миколи погіршився психологічний стан та попросила зустрітися. На зустріч прийшли і колеги Миколи по службі, які підтвердили, що капітан веде себе дивно. Було вирішено піти й проконсультуватися з відповідним спеціалістом у військовому шпиталі. Як виявилося зі слів спеціалістки, Микола вже проходив курс лікування з приводу психічного стану, і йому дійсно необхідна допомога.

Увечері Ігор зустрівся з Миколою у сімейному колі, та переконав його, що йому необхідна допомога психіатра. Той погодився, і, напевне, був направлений до Львівського госпіталю, де йому повідомили, що він абсолютно здоровий.

Реклама

У грудні Микола перебував у черговій відпустці, але його часто викликали до військової частини. Через це виникали сварки і у сім’ї.

Ігор переконаний: «Відносно Барановського М.В. керівництвом бригади, частини та особисто командиром військової частини був організований систематичний психологічний та моральний тиск, що призвів до суїциду, залишивши двох дітей сиротами, а дружину – без засобів існування.

Звичайно, крапки над «і» розставить слідство, військова прокуратура. Не сумніваємося, що винні будуть знайдені та покарані, але батька двом дітям та чоловіка дружині вже не повернеш...

Юрій Кравчук

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно