Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Смерть від води. За 8 років 812 жертв

Смерть від води. За 8 років 812 жертв
Упродовж останніх років у Закарпатській області кількість загиблих через випадкові утоплення була різною. Найбільшу кількість утоплень...

Упродовж останніх років у Закарпатській області кількість загиблих через випадкові утоплення була різною. Найбільшу кількість утоплень зафіксовано у 2000 році – 11,3%, найменшу у 2006 та 2010 роках – 7,5% від загальної кількості загиблих внаслідок зовнішніх причин смерті.

Загалом за останні 8 років через утоплення загинуло 812 осіб або кожний десятий із загальної кількості загиблих внаслідок зовнішніх причин смерті. Торік в області внаслідок випадкових утоплень загинула 71 особа, що на 12,1 % більше, ніж у 2011 році.

ВІДЕО ДНЯ

Оскільки утоплення, на відміну від інших причин смерті, носять сезонний характер, найбільша їх кількість припадає на літні місяці. Із загальної кількості утоплених у 2012 році більше двох третин зафіксовано у травні-липні. Разом з тим, внаслідок різних обставин, мали місце утоплення в інші пори року.

За січень–травень смертельні випадки внаслідок випадкових утоплень зафіксовано у Берегівському, Виноградівському, Воловецькому, Іршавському, Мукачівському, Свалявському та Тячівському районах. Кількість загиблих у сільській місцевості на 4,5% більша, ніж у міських поселеннях. Аналіз кількості загиблих за місцем їх смерті засвідчує, що переважна більшість утопилося в річках Латориця та Уж.

Реклама

Серед загиблих – 1 дитина у віці до 14 років.

Кількість чоловіків, які загинули від утоплень майже у 5 разів більше, ніж жінок.

Реклама

Аналіз даних засвідчує, що у зв’ язку із зростанням рівня смертності від утоплень, в області вкрай недостатнім є кількість плавальних басейнів, в яких діти змогли б навчатись плавати, а відтак і кількість загиблих з цієї причини могла б зменшитись до мінімуму.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно