Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Берегівчанка Леся Кордонець виграла нагороду "Кращий документальний фільм" на фестивалі студентських фільмів у Мюнхені (ВІДЕО)

Берегівчанка Леся Кордонець виграла нагороду "Кращий документальний фільм" на фестивалі студентських фільмів у Мюнхені (ВІДЕО)

Берегівчанка Леся Кордонець виграла нагороду "Кращий документальний фільм" на фестивалі студентських фільмів у Мюнхені (ВІДЕО)
Берегівчанка, нині студентка Цюріхського інституту мистецтв, Леся Кордонець зняла документальний фільм про с. Балажир Берегівського району. Як стало відомо нашому виданню, її стрічка «Балажер....

Берегівчанка, нині студентка Цюріхського інституту мистецтв, Леся Кордонець зняла документальний фільм про с. Балажир Берегівського району.

ВІДЕО ДНЯ

Як стало відомо нашому виданню, її стрічка «Балажер. Корегування реальності» («Balazher. Die Korrekturen der Wirklichkeit») виграла нагороду «Кращий документальний фільм» на 33-у Інтернаціональному фестивалі студентських фільмів у Мюнхені.

Зі слів журі кінофестивалю, режисеру на прикладі старого громадського автобуса вдалося показати історію віддаленого прикордонного регіону в Європі та утопічні сподівання соціалістичної держави. Також фахівці відзначають гарну зйомку та те, як сам автобус «ожив» і став персонажем стрічки. «Нам і досі цікаво, що з тим автобусом. Ми хочемо, аби він продовжував свій рух!», — йдеться у повідомленні від журі конкурсу.

Реклама

Довідка. Леся Кордонець – студентка Цюріхського інституту мистецтв. Це її друга вища освіта, першу здобула в УжНУ. Родом дівчина з села Балажієво (угорською – Балажер), що на Берегівщині, де мешкають переважно угорці. У 2011 році Леся разом з подругою зі Швейцарії Тірцею Босгардт приїхала на Закарпаття, аби зняти документальний фільм.

Відзнятий матеріал трансформувався у фільм-проект про життя-буття простих закарпатців. Його як дипломну роботу тепер представили на 33-му Інтернаціональному фестивалі студентських фільмів у Мюнхені (MUNICH INTERNATIONAL FESTIVAL OF FILM SCHOOLS).

Реклама

Фільм Лесі має назву "Balazher. Die Korrekturen der Wirklichkeit" ("Балажер. Корегування реальності"). До нього є і анотація: "Системи приходять і уходять, а проста людина залишається. Ще з радянських часів громадський автобус в українському селі Балажер курсував вздовж нинішнього кордону Євросоюзу, поруч з Угорщиною. В нинішній геополітичній ситуації цей старий автобус такий самий крихкий, як і саме минуле. Чи прийде автобус, чи ні? Пасажири терпляче чекають на автобусній зупинці. І всі вони мріють, аби автобус відвіз їх до кращого майбутнього..."

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно