Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатці закликають депутатів обласної ради зібрати позачергову сесію протягом найближчих 48 годин

Закарпатці закликають депутатів обласної ради зібрати позачергову сесію протягом найближчих 48 годин

Закарпатці закликають депутатів обласної ради зібрати позачергову сесію протягом найближчих 48 годин
Закарпатці закликають депутатів обласної ради зібрати позачергову сесію протягом найближчих 48 годин і звернутися від імені громади до президента з вимогою відправити уряд Азарова у відставку,...

Закарпатці закликають депутатів обласної ради зібрати позачергову сесію протягом найближчих 48 годин і звернутися від імені громади до президента з вимогою відправити уряд Азарова у відставку, відновити євроінтеграційний курс України та покарати винних у побитті студентів у Києві 30 листопада.

ВІДЕО ДНЯ

Таке рішення ухвалила громада під час народного віче, що відбулося 5-го грудня. Відповідну заяву, яку офіційно зареєстрували в обласній раді, отримає кожен із 108 депутатів. В ній наголошено: обласні ради багатьох областей уже закликали главу держави відправити уряд у відставку під час позачергових пленарних засідань. Закарпатська ж облрада, попри дві спроби, так на це і не спромоглася.

Спочатку позачергова “євроінтеграційна” сесія взагалі не відбулася через відсутність кворуму. Ще через кілька днів депутати таки зібралися, однак для підтримки заяви – відправити уряд Азарова у відставку, – не вистачило голосів.

Реклама

Депутату Закарпатської обласної ради

Ми, уповноважені Народним віче, яке відбулось в місті Ужгород 5 грудня 2013 року, представники, звертаємось до Вас з розумінням того, що вимоги, які ми передали до Закарпатської обласної ради 5 грудня 2013 року (Вхідний № Звернення 1277 /01-29), досі не виконані.

Реклама

Зважаючи на кризову ситуацію в Україні та області, а також на те, що громада Закарпаття чекає на вашу чітку відповідь щодо поставлених у зверненні вимог (так як це зробили ваші колеги з інших західних областей по відношенню до своїх територіальних громад), вимагаємо:

протягом 48 годин зібратись на позачергове пленарне засідання Закарпатської обласної ради та прийняти звернення до Президента України з такими вимогами:

- про невідворотність євроінтеграційного курсу держави Україна;

Реклама

- про негайне покарання винних у жорстокому побитті наших співгромадян 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності в Києві;

- про негайну відставку чинного уряду України та Генерального прокурора України.

Для нас важлива позиція нами ж обраних представників, які уповноважені представляти інтереси та настрої закарпатців. Ми вважаємо, що в цей складний час, депутати обласної ради повинні бути поруч зі своїми виборцями та відстоювати їх інтереси перед органами виконавчої влади України.

Тому, сьогодні вважаємо за потрібне звернутись персонально до кожного депутата Закарпатської обласної ради з вище зазначеною ультимативною вимогою.

Нам відомо, що попередні спроби органу місцевого самоврядування зібратись у сесійній залі не були успішними через відсутність кворуму. Тому, у випадку повторення такої ситуації, вимагаємо оприлюднити на офіційному сайті обласної ради поіменний список депутатів, які саботують засідання ради.

У разі, якщо обласна рада не виконає наші вимоги, вважатимемо, що кожен депутат несе персональну відповідальність за бездіяльність ради та відсутність позиції щодо важливих для країни та області питань, а Закарпатська обласна рада не підтримує вимог громади.

Ми зробимо все для того, аби про це дізналося якнайбільше краян. Усі публічні вислови депутатів про важливість євроінтеграційних процесів, неефективну роботу Кабінету Міністрів України та Президента України, а також солідарність з народом України і територіальною громадою вважатимемо безсоромним обманом та відвертим глумом над своїми виборцями.

Реклама

Наполягаємо на вашій обов’язковій участі у засіданні позачергової сесії і відкритого персонального голосування.

Громадський конвент

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно