Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Для мукачівців патріотичні пісні виконають тернопільські воїни-афганці

Для мукачівців патріотичні пісні виконають тернопільські воїни-афганці
Сьогодні о 14:00 на площі Миру біля пам'ятника Кирилу та Мефодію відбудеться концерт тернопільського гурту "Долг". 1987 рік став знаменною датою в житті цього колективу. Саме тоді в м. Ашхабад...

Сьогодні о 14:00 на площі Миру біля пам'ятника Кирилу та Мефодію відбудеться концерт тернопільського гурту "Долг".

ВІДЕО ДНЯ

1987 рік став знаменною датою в житті цього колективу. Саме тоді в м. Ашхабад проходив перший Всесоюзний зліт воїнів-афганців СРСР, а там, по той бік кордону, вирувала жорстока афганська війна. На цьому зльоті побувала делегація з Тернопільщини, в складі якої були сьогоднішні учасники гурту Віктор Маришев та Ярослав Гринчишин. Перед учасниками зльоту з концертною програмою виступили знамениті в ті часи ансамблі ”Голубі берети”, ”Каскад” та Олександр Розембаум. Будучи в захваті від концерту, в хлопців виникла ідея, створити свій ансамбль військово-патріотичної пісні на Тернопіллі.

Почався життєвий та творчий шлях колективу. Постійні репетиції та концерти в різних куточках України, в комсомольських агітбригадах, навчальних закладах. Згодом прийшли і перші перемоги на Всесоюзних, Всеукраїнських та Міжнародних фестивалях патріотичної пісні. А в 2004 році гурт ”Долг” був удостоєний високого звання – народно-самодіяльного колективу.

Реклама

Керівник гурту ”Долг” Віктор Маришев підкреслює, що колектив хоче пронести через пісню всю біль війни в Афганістані, адже Україна понесла величезні людські втрати, а пам'ять про цю десятирічну війну повинна жити. Сьогодні молоде покоління має вчитися мужності, відваги, самопожертви, як на прикладах воїнів Великої Вітчизняної війни, так і афганської війни, щоб з честю захистити свою Батьківщину.

Колектив запрошує усіх охочих відвідати виступ справжніх воїнів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно