Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Школярам із Донецька показали "бандерівський" Ужгород (ВІДЕО)

Школярам із Донецька показали "бандерівський" Ужгород (ВІДЕО)

Школярам із Донецька показали "бандерівський" Ужгород (ВІДЕО)
Стереотипи треба руйнувати добром та любов’ю. Західна Україна – не бандерівський край. Це привітні люди, неймовірна природа, цікава історія. Тепер це точно знають десятеро старшокласників з...

Стереотипи треба руйнувати добром та любов’ю. Західна Україна – не бандерівський край. Це привітні люди, неймовірна природа, цікава історія. Тепер це точно знають десятеро старшокласників з Донеччини.

ВІДЕО ДНЯ

До Ужгорода на екскурсію привезла школярів відома українська актриса Римма Зюбіна. Вона звідси родом. Хотіла показати дітям зі сходу які гостинні закарпатці. Вдалося. Учні школи №3 з донецького міста Миколаївка вчора вперше побачили Київ. Сьогодні й Ужгород зустрів їх сонцем та усмішками на обличчях перехожих.

16-річний Назар уже встиг змінити думку про Західну України. Він вражений красою тутешніх міст, але найбільше привітністю людей. «Все організували і це мене дуже вразило, тобто, що є такі люди. Для мене це рідкість. Але я хочу, щоб це було в повсякдення по всій країні», - каже Назар.

Реклама

Діти зі сходу гуляли містом та зустрілися з однолітками в ужгородській школі з російською мовою навчання. Тут під одним дахом 600 учнів понад 20 національностей. Кожного цінують за розум та досягнення, а не за те, якою мовою спілкується.

І ось в Ужгороді донецькі учні побачили зовсім інше життя. «У людей інші цінності. Ніби маленька Європа. Враження дуже гарні. Все дуже подобається. Світ дійсно інший, тут спокійно. І це добре», - говорить учениця Валерія Ракитянська. На Закарпатті діти зі сходу пробудуть три дні. Вони вже знайшли тут нових друзів і встигли полюбити цей особливий багатонаціональний край.

Реклама

«Такі от прості кроки. Це не важко, це зовсім не важко. Нам жити в цій країні», - каже Римма Зюбіна.

Світлана Ковбиця, ФАКТИ

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно