Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Помер єпископ Мукачівської реформатської церкви Лайош Гулачі

Помер єпископ Мукачівської реформатської церкви Лайош Гулачі

Помер єпископ Мукачівської реформатської церкви Лайош Гулачі

6 листопада 2016 року на 92 році життя пішов з життя єпископ Мукачівської реформатської церкви Лайош Гулачі. Він прожив сповнене духовністю та добрими справами життя.

ВІДЕО ДНЯ

Єпископ Лайош Гулачі народився в 1925 році в селі Тіводорфолво Виноградівського району у великій сім’ї залізничників, де він зростав сьомою дитиною. Після закінчення навчання працював на авіаційному заводі в місті Будапешт (Угорщина).

По закінченню Другої світової війни повернувся на Закарпаття та зайнявся просвітницькою роботою пастора. Але радянська влада погано сприймала такого роду заняття і у 1949 році Лайоша Гулачі заарештували за його релігійну діяльність. Сім наступних років він провів у радянських концтаборах у Казахстані.

Реклама

Повернувшись додому після стількох років Лайош Гулачі не покинув своє покликання та пройшов навчання, по закінченню якого багато десятиліть присвятив благородній справі пастора. У 1994 році його обрали єпископом. Під час його каденції було створено Дияконічний відділ Закарпатської реформатської церкви, дитячі будинки та реформатські ліцеї.

За багаторічні віддану благородну справу, якій він присвятив все соє життя, у 2011 році його нагородили Хрестом «За заслуги» Угорської Республіки. У 2013 році його обрали Почесним громадянином міста Мукачево.

Реклама

Лайош Гулачі доклав багато зусиль до створення Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ, за що у 2015 році отримав нагороду ім. Ф. Ракоці.

Прощання з єпископом Лайошом Гулачі відбудеться 8 листопада о 13 годині за київським часом богослужінням в Мукачівській реформатській церкві.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно