Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Як швидко схуднути: харчування, дієти, вправи та гарний настрій!

Як швидко схуднути: харчування, дієти, вправи та гарний настрій!

Як швидко схуднути: харчування, дієти, вправи та гарний настрій!
Як швидко схуднути? Таке питання задає собі кожна друга дівчина навесні. І це цілком нормально, бо кожній з нас хочеться відчувати себе справжньою красунею.

Ми знайшли універсальний рецепт, який складається з правильного харчування і неважких, проте чудодійних вправ для схуднення. Але для початку давайте поговоримо про те, як не треба починати худнути.

ВІДЕО ДНЯ

Для цього давайте уявімо собі типову дівчину і розкажемо про неї типову історію? Неважливо, ким наша уявна панянка буде працювати, просто скажемо, що минув її п’ятиденний робочий тиждень і прийшла довгоочікувана п’ятниця.

Читайте також:
Як схуднути після свят та привести себе у форму
Реклама

Наша панянка, прийшовши втомленою з роботи, зупиняється біля дзеркала. Дивиться на своє відображення і залишки її гарного настрою стрімко падають у безмежну прірву. Не таким вона хоче бачити те відображення… Зовсім не таким.

– Все, з понеділка треба похудати! З наступного понеділка точно беру себе в руки і починаю худнути!

Реклама

Зрештою, хто з нас не говорив собі цю сакральну фразу?

І дівчина довго крутиться перед дзеркалом, розглядає не найпривабливіші, з її точки зору, частини своєї фігури та важко зітхає. Так, худнути час... Вона довго себе налаштовує, уявляє свою нову зовнішність, втягує живіт, розглядає себе збоку...

Як швидко схуднути

Реклама
Як швидко схуднути: харчування, дієти, вправи та гарний настрій! – 01

І знаєте що? У дівчини поліпшується настрій! Якщо я з понеділка починаю похудання, думає вона, то останній раз дозволю собі щось смачнюще.

І настрій знову піднімається ще на кілька сходинок угору.

Що далі, ви уявляєте. Сідає за кермо, їде до найближчої крамниці, накладає повний візок смаколиків – і гайда додому проводити приємний вечір останнього робочого дня, жуючи солоденьке.

Зрештою, заради п’ятниці можна собі це дозволити?

П’ятниця проходить, ранок суботи починається з солодкого maccoffee та пачки чіпсів XXL. Все це із задоволенням з’їдається під паралельні пошуки в Інтернеті: “вправи для схуднення, як правильно худнути, програма для схуднення” ... Наша дівчина може навіть намалювати спеціальний календарик, до якого числа на скільки кілограмів слід похудати…

Субота минає непомітно, за нею квапливо приходить неділя, яка також кудись зникає непоміченою. А у понеділок – на роботу і на дієту.

Реклама

Дієта на роботі

Як швидко схуднути: харчування, дієти, вправи та гарний настрій! – 02

Дівчина дійсно з понеділка сідає на дієту. Ранок починається з кави без цукру і натхнення, в обід з’їдає вона куплені напередодні знежирений сир і яблуко, а ввечері… Ввечері відчуває, наче шлунок прилип до хребта. Вона до холодильника – а там чекає недоїдена піца. Все, на цьому дієта закінчується.

Мораль вигаданої історії про те, як худнути не треба

У кожному з нас живе ця кароока чи блакитноока молодиця, яка весь час намагається сісти на дієту. Безумовно, інколи ці намагання і завершуються бажаним результатом. Інколи навіть цей результат затримується на довгі роки. Але давайте подивимося прямо правді в очі: як мінімум 8 з 10 спроб правильно харчуватися або ж сидіти на дієті йдуть нанівець вже після першого стресу. А 8 з 10 дівчат через місяць або декілька місяців знову повертаються до своїх звичних розмірів. Це статистика, шановні, просто гола статистика.

Як втриматися та схуднути раз і назавжди

Як швидко схуднути раз і назавжди? Це можливо, але потрібно не тільки змінити свою дієту та збільшити активність, а й трансформувати власний спосіб мислення. Тобто спочатку стати спокійною щасливою людиною.

Як швидко схуднути раз і назавжди?

Реклама
Як швидко схуднути: харчування, дієти, вправи та гарний настрій! – 03

Для того, щоб мати енергію для нових звершень, людина зі 100% денних емоцій в 20% випадків повинна відчувати негатив, 30% — позитивні емоції, а 50% — просто бути спокійною. Так би мовити на “нейтральній передачі”.

Емоційна рівновага: правило 20 х 30 х 50

Перед тим як трансформувати своє тіло, треба досягти цієї емоційної рівноваги, бо тільки так у вас вистачить наснаги зробити щось нове.

Чому наша уявна панянка зірвалася? Її щоденний негатив, у який входить відчуття втоми, роздратування, можливо, провина, незадоволеність собою – переважають над усіма іншими емоціями.

Тому, щоб швидко похудати і залишатися у такій вазі, вчимося емоційної рівноваги.

Їжа як задоволення

Реклама

Наступний крок — їжа як задоволення. Ми ж усі знаємо, що їжа — це одне з найбільших людських задоволень. Але снідаємо ми похапки, обідаємо — “як буде”, а вечеряємо перед екраном “скільки влізе”. Тому кожний перекус перетворюємо на дегустацію гурмана. Дивимося на їжу, насолоджуємося кожним шматочком! Так буде правильно і просто похудати. Куштуємо не тільки смаковими рецепторами, але й очима. Не треба шукати паралельно в мережі якісь тексти або дивитися фото, як робила це наша уявна панянка. Якщо ми їмо, крім їжі нічого не повинно існувати.

Читайте також:
Термальні басейни Угорщини: ціни на квитки, як доїхати та практичні поради

Рух і ще раз рух

Останнє третє правило — рухаємось, ходимо. До роботи, якщо це реально, з роботи, до крамниці, просто прогулянки… Заведіть собі собаку, якщо просто так не можете змусити себе пройтись. Піднімайтесь пішки по сходах. Кожна година прогулянки — це мінус декілька грамів.

Час шукати ідеальний рецепт того, як похудати

Сьогодні в нашому матеріалі ми розберемо всі причини того, чому нам так часто не вдається схуднути, чому вправи для схуднення, правильне харчування, усілякі програми для схуднення не працюють або працюють недостатньо ефективно. А також, звичайно, відповімо на питання про те, як правильно похудати назавжди, які бувають дієти для схуднення і чи потрібні вони взагалі? А ще як скинути живіт або схуднути в ногах. Зрештою, весна – це саме той час, коли потрібно приводити до ладу своє тіло, здоров’я та настрій. Навряд чи це просто зробити із зайвою вагою, так? Отже, вперед!

Рух і ще раз рух

Як швидко схуднути: харчування, дієти, вправи та гарний настрій! – 04
Реклама

І почнемо ми відповідати на питання, як схуднути, з чесної оцінки свого режиму активності та режиму харчування.

Як правильно худнути – глікемічний індекс продуктів і співвідношення білків, жирів і вуглеводів

Всі знають про те, що параметри фізичної активності і харчування повинні бути відповідними один до одного. Неможливо похудати, якщо кожного дня з’їдати по 5000 ккал.

Ми слідкуємо за калорійністю їжі, займаємося спортом або ж не займаємося і тому дозволяємо собі їсти не так багато. Але частіше за все ми забуваємо про 2 важливі показники: глікемічний індекс продуктів і співвідношення в них білків жирів і вуглеводів.

Для того, щоб в організмі підтримувався гомеостаз на адекватному рівні і схуднення було можливим, потрібно їсти не тільки продукти з правильною кількістю калорій. Ще треба слідкувати за гармонією споживання білків, жирів і вуглеводів.

Глікемічний індекс продуктів

Як швидко схуднути: харчування, дієти, вправи та гарний настрій! – 05

Якщо ви плануєте скинути зайві кілограми на животі, боках і ногах, потрібно налягати на білки. Про білкову дієту для схуднення ми ще з вами поговоримо, а поки просто скажемо про те, що під час вживання великого надлишку білка в їжу, організм не здатний все перетравити. Ми обманюємо свою систему травлення і йде похудання, але за це вона може й помститися. Та про те не зараз.

Реклама

Отже, якщо ж ми ведемо мову про організацію правильного харчування, тоді співвідношення білки / ліпіди / вуглеводи повинно бути таким: по чверті білка і жиру та половина вуглеводів зі ста відсотків денного раціону. Коли ми хочемо набрати вагу – збільшуємо відсоток вуглеводів, похудати – зменшуємо.

Давайте розглянемо наочну і просту для розуміння таблицю, завдяки якій ви можете зрозуміти, як похудати без зайвих зусиль.

Таблиця, завдяки якій ви можете зрозуміти, як похудати

Як швидко схуднути: харчування, дієти, вправи та гарний настрій! – 06

Саме так, тут нема ніякої помилки. Під час втрати зайвої ваги, схуднення, ліпіди або ж жири – не найлютіший ворог. Тому обирати соуси, сметани чи йогурт “білянульової” жирності для похудання не варто. Дуже часто потрібну густоту такого типу продукти отримують завдяки крохмалю – не дуже корисному вуглеводу. Ось вам і перша причина того, що більшість з нас не може схуднути.

Перебільшувати рекомендовані дози білку, навіть під час схуднення, теж не варто. Ще раз тут згадаємо про білкові дієти – для домашнього похудання вони не найкращі. Похудати на такому режимі харчування можна швидко та якісно, але краще це робити під наглядом лікарів.

Глікемічний індекс

Глікемічний індекс

Реклама
Як швидко схуднути: харчування, дієти, вправи та гарний настрій! – 07

Глікемічний індекс свідчить про швидкість розщеплення продуктів у травній системі. Тобто про час, за який шматок їжі перетворюється на глюкозу. Головне правило похудання — споживання тих продуктів, що мають низький показник цього індексу.

Як схуднути, знаючи глікемічний індекс продуктів, які вживаються в їжу? Чим нижча швидкість розщеплення продукту до стану глюкози, тим більше організм витрачає енергії на процес травленні і простіше похудати. Тобто підсумкова кількість енергії, а відповідно, і сантиметрів на животі, ногах і боках, від продуктів, що перетворюються на глюкозу більш повільно, буде відчутно нижчою.

Читайте також:
Страви на Великдень 2022: що приготувати, рецепт смачної паски та як її прикрасити

Увага!

Найбільший глікемічний індекс, який дорівнює 100 одиниць, є у глюкози. Саме на її честь і названий цей показник.

Чому глікемічний індекс важливий для схуднення? Якщо ми їмо багато продуктів з високим глікемічним індексом, ми змушуємо рівень глюкози в крові бути нестабільним. Ми з’їли, наприклад, булку білого хліба або тістечко.

Реклама

Запили солодким чаєм або Coca-Cola чи Fanta – одразу кількість глюкози в нашій крові піднімається.

М’язи не встигають засвоїти цю кількість, не тому що є якісь обмежувачі, а просто тому, що так багато палива для своєї роботи вони не потребують.

Що відбувається в результаті? Надлишок глюкози в крові швиденько перетворюється в жири і осідає під шкірою або ще гірше – на внутрішніх органах. Так, жирові відкладення на стінках внутрішніх органів набагато небезпечніші за підшкірний жир.

Якщо ви плануєте схуднути, вам потрібно відмовитися від кукурудзяних пластівців і мюслів, які останнім часом реклама позиціонує як корисні продукти. Від круглого рису, картоплі в будь-якому вигляді, солодощів тощо.

Як альтернатива, щоб схуднути, краще налягайте на цільнозерновий хліб, необроблені каші, макарони з твердих сортів, бобові, овочі та несолодкі фрукти.

Як похудати за місяць на білковій дієті

Як швидко схуднути: харчування, дієти, вправи та гарний настрій! – 08
Реклама

Як швидко схуднути? Як похудати за місяць на білковій дієті без вправ

Як позбутися живота? Як швидко схуднути за тиждень без вправ? Можна! Білки — наша чарівна паличка.

Ми вже згадували те, що білкова дієта може бути небезпечною. Однак вона справді дуже ефективна. На білковій дієті можна за тиждень схуднути на 3, 5-7 і навіть більше кілограмів. Але перед тим, як описувати систему такого харчування, давайте детальніше зупинимося на можливих ризиках.

Читайте також:
Що можна їсти у Великий піст: рецепти пісних страв

Отже, що таке білкова дієта? Дивимося на назву, в добовому раціоні повинні переважати білки, друге місце міцно займають жири, вуглеводи — мінімально можлива кількість.

Як працює дієта для похудання? Організм не встигає засвоїти і переробити ту кількість білків, якою ви його годуєте. У підсумку він просто позбавляється від зайвого, відбувається стрімке схуднення.

Важиво!

Якщо у вас є хоча б невеликі проблеми з нирками, серцем або судинами, то від білкової дієти для похудання краще відмовитися.

Реклама

Дієта для похудання

Як швидко схуднути: харчування, дієти, вправи та гарний настрій! – 09

Проблема №1

Видільна система отримує підвищене навантаження, отже вона може не справлятися зі своєю задачею. В результаті підвищення рівня поганого холестерину, що за собою тягне серцево-судинні патології.

Рішення!

Мінімізувати такий ризик можна досить просто, всього лише замінивши тваринні білки рослинними аналогами.

Проблема №2

Реклама

Наступний проблемний момент — запори. Якщо ви дотримуєтеся білкової дієти для схуднення, ви вживаєте мало продуктів, що містять клітковину. В результаті перистальтика (швидкість просування харчових мас по кишківнику) стає ледачою.

Рішення!

Людям, схильним до запорів, які все ж наважилися сидіти тиждень на білковій дієті для схуднення, буде корисно розбавляти свій раціон свіжою зеленню. Кріп, базилік тощо.

Читайте також:
Весною в українців двічі будуть довгі вихідні

Проблема №3

Наступним складним моментом дієти для швидкого похудання ми можемо назвати загальне порушення метаболізму. Надлишок білка, особливо якщо у організмі не вистачатиме ресурсів для того, щоб виводити продукти розпаду, — висока ймовірність отруєння трупною отрутою. Так-так, саме трупною отрутою! Тому що занадто велика кількість білкових тканин в травній системі, які не встигають перетравлюватися, можуть ставати токсином з такою неприємною назвою.

Рішення!

Реклама

Перш ніж сідати на білкову дієту для схуднення, потрібно обстежити свій організм у лікаря-дієтолога або навіть просто завітати до сімейного лікаря.

На дієті для схуднення, що складаються з білка, ми без відчуття голоду і складних неприємних вправ для схуднення, запросто можемо скинути за тиждень від 3 до 7 кг. Це вже залежить від індивідуальних особливостей організму.

На білковій дієті зайві кілограми швидко скинути на животі, ногах і боках, а стан шкіри, волосся і нігтів покращується. Звичайно, знову ж таки, якщо організм встигає справлятися з продуктами розпаду.

Як похудати на лиці

Як швидко схуднути: харчування, дієти, вправи та гарний настрій! – 10

Як похудати на лиці та як скинути живіт – чарівні вправи для схуднення або фізична активність і харчування як інь і янь

Струнке тіло, підтягнуте обличчя, пружна шкіра — чи не це мрії кожної жінки? Як скинути на животі та похудати на лиці? Дотримуйтеся спеціальної програми вправ для схуднення — і все вийде! Зараз у Всесвітній мережі можна знайти вправи для живота та вправи для похудання обличчя, які дійсно працюють. І якщо вправи для схуднення живота просто допоможуть позбавитись кількох зайвих сантиметрів в талії, то вправи для обличчя ще й зможуть допомогти позбавитися від зайвих зморшок.

Вправи для схуднення живота

Реклама
Як швидко схуднути: харчування, дієти, вправи та гарний настрій! – 11

 Ефективні вправи для схуднення живота

Єдине правило, якого треба дотримуватися, якщо ви починаєте робити вправи для схуднення живота, – це не зупинятися на півдорозі.

Отже, вправи для схуднення живота за тиждень. Робити їх треба кожного дня, того щоб ефект справді був вражаючим.

Комплекс вправ для схуднення живота за тиждень

Комплекс вправ для схуднення

Як швидко схуднути: харчування, дієти, вправи та гарний настрій! – 12

Комплекс вправ для схуднення

Як швидко схуднути: харчування, дієти, вправи та гарний настрій! – 13
Реклама

Це домашні універсальні вправи для схуднення живота за тиждень. Так можна похудати. І якщо ви будете кожного дня дотримуватися цього комплексу впродовж місяця чи року, проблема зайвого живота та боків просто зникне. Звичайно, якщо паралельно ви будете вживати продукти з низьким глікемічним показником та збільшите кількість білків в дієті. Про це було сказано у підрозділі “Як швидко схуднути? Як похудати за місяць на білковій дієті без вправ”.

Вправи для схуднення – як похудати на лиці

Якщо ви намагаєтеся позбутися від зайвого підшкірного жиру на обличчі, будьте готові до появи нових зморшок. Для того щоб мінімізувати такий неприємний побічний ефект, намагайтеся щодня робити процедури для шкіри обличчя. Це можуть бути домашні маски або скраби, салонні косметичні процедури, особливо добре допомагає в таких випадках масаж. Якщо ви хочете обійтися винятково домашніми процедурами, то проводьте регулярні масажі лицьових м’язів вранці і ввечері, паралельно з тим комплексом, який ми для вас підготували. А ще непогано буде використовувати спеціальні косметичні засоби з професійних ліній, пептидні сироватки, вітамінні комплекси.

Комплекс вправ для схуднення лиця

Як швидко схуднути: харчування, дієти, вправи та гарний настрій! – 14

Що ж прийшов час розпочати комплекс вправ для схуднення лиця. Тут вправи повторюються кожен день одні і ті ж, робити їх треба без перерв.

  1. Вправи для схуднення лиця потрібно починати з розминки. А саме, оберти голови в різні боки. Вправу цю потрібно робити повільно, без різких рухів, особливо якщо ви займаєтеся такою зарядкою перший раз.
  2. Далі вправи на лицьові м’язи. Висуваючи вперед нижню щелепу, голосно кричіть букву “И”. Можна робити це й не дуже голосно, та настрій буде вже не той :) .
  3. Далі максимально відкидаю голову назад і повторюємо ту ж саму вправу з висунутою щелепою і буквою “И”.
  4. Наступні вправи: надуваємо щоки і намагаємося здути їх за допомогою пальців. Тут головне завдання: натискати на надуті щоки якнайсильніше, але губи повинні бути стиснуті настільки, щоб не випускати повітря з рота.
  5. Наступні вправи для похудання лиця: підпираємо підборіддя долонями, відкидаємо голову назад і намагаємося притиснути підборіддя до грудей, звісно, заважаємо собі за допомогою рук.
  6. Далі, витягуємо губи у вигляді качечки і рухаємо цю саму "качечку" вліво і вправо.

В кінці комплексу вправ для похудання лиця ви повинні відчувати втому в лицьових м’язах і навіть легке поколювання. Якщо ви будете виконувати цей комплекс вправ для схуднення обличчя протягом місяця, очікуйте дивовижних результатів. Просто спробуйте! 

Реклама

Як схуднути в ногах

Як швидко схуднути: харчування, дієти, вправи та гарний настрій! – 15

Як схуднути в ногах – чарівні вправи для домашнього використання 

Після того, як ми поговорили з вами про правильне харчування, вправи для схуднення живота і лиця, прийшов час поговорити про те, як зробити стрункими наші ніжки, тобто як похудати в ногах.

Найефективніші вправи для схуднення ніг робляться в басейні, саме в воді можна давати максимально корисне навантаження на м’язи. Але якщо можливості відправитися в басейн немає, давайте подивимося на найефективніші домашні вправи для схуднення ніг.

Комплекс вправ, щоб похудати в ногах 

  1. Стаємо спочатку на носочки, а потім на п’ятки, це повторити потрібно мінімум 10 разів.
  2. Піднімаємо вгору одну ногу, при цьому, спираючись руками за якусь поверхню, робимо помахи спочатку лівою, а потім правою ногою.
  3. Стаємо на карачки, спираючись на одну ногу, друга — паралельна до підлоги. Помахи вгору-вниз. Ця вправа допоможе схуднути не тільки ногам, але і зробить ваші сідничні м’язи більш пружними і міцними.
  4. Лягаємо на бочок, піднімаємо одну ногу вгору, друга притиснута до підлоги. Повторюємо комплекс, лежачи на іншому боці.
  5. Перевертаємося на животик, вправа називається жаба. Робимо плавальні рухи ногами і руками так, як це роблять жаби в ставку.

Занотуйте!

Вправи для схуднення

Реклама
Як швидко схуднути: харчування, дієти, вправи та гарний настрій! – 16

Якщо робити кожен день комплекс вправ для схуднення живота, обличчя, ніг і боків і при цьому дотримуватися правильного харчування з переважною кількістю рослинних білків, то за тиждень ви побачите відчутні результати, а через місяць напевно не зможете впізнати своє відображення в дзеркалі. Наснаги вам та терпіння! Все вийде!

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно