Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Подорожі Україною та Європою: як правильно їх планувати?

Подорожі Україною та Європою: як правильно їх планувати?
З того часу, як український народ отримав безвізовий режим з країнами Європи, у нього з’явилася можливість подорожувати за кордон без бюрократії.

Тобто, маючи в кишені порівняно невеликі кошти, біометричний паспорт, квитки на літак та резервацію готелю, кожен українець сьогодні може запросто відвідати Європу. Однак, щоб подорож за кордон принесла максимум задоволення та позитивних емоцій, до неї треба заздалегідь підготуватися. І перше, що треба зробити, – визначитися зі способом організації мандрівки.

ВІДЕО ДНЯ
Читайте також:
Термальні басейни Угорщини: ціни на квитки, як доїхати та практичні поради

Альтернатив може бути дві: звернутися до туристичної агенції, обравши тур вихідного дня по Європі або ж подорож по Україні чи мандрувати самостійно. І той і інший варіант має свої переваги, а тому буде доцільно розглянути обидва.

Реклама

Тури в Єропу: Париж, Франція

Подорожі Україною та Європою: як правильно їх планувати? – 01
Реклама

Плануємо відпочинок особисто: як дешево подорожувати Європою та Україною?

Подорожувати самотужки – значить планувати свій щоденний маршрут і заняття не оглядаючись на інших, кожного разу дізнаватися та відкривати для себе справжню, не туристичну Європу чи Україну. Крім того, відправляючись в подорож до Польщі або до будь-якої іншої країни світу, організовану особисто, ви маєте можливість контролювати всі свої витрати та самостійно планувати бюджет поїздки, що досить важливо для більшості українців.

Читайте також:
Топ-7 яскравих місць у Закарпатті: куди поїхати й що побачити?

Але разом з тим, самостійні туристичні подорожі, незалежно від обраної країни, – це нелегка праця, а особливо, коли мова йде про бюджетні мандри Європою. Щоб підготовка до них геть не відбила бажання ближче познайомитися з європейським континентом або відкрити для себе незвідану Україну, дотримуйтесь наступного алгоритму дій:

Реклама
  • перше, що треба зробити, – обрати напрямок подорожі. Сценаріїв може бути безліч. Так, наприклад, ви можете відвідати конкретне місто або зупинитися на цілому регіоні. І навіть обколесити усю країну;

Замок Любарта

Подорожі Україною та Європою: як правильно їх планувати? – 02
  • визначившись з курсом, поміркуйте над тим, який відпочинок в Україні або за кордоном вам найбільше імпонує. Це може бути не лише огляд визначних місць та архітектурних пам’яток, але й ціла купа інших цікавих та захоплюючих занять. А саме: відпочинок на пляжі, відвідування кулінарних майстер класів, вивчення місцевих звичаїв та традицій тощо;
  • наступний етап – тривалість туристичної подорожі Європою або Україною. Звичайно навіть тур вихідного дня можна зробити захоплюючим. Але, коли у вашому розпорядженні два тижні… вдасться не лише чудово відпочити, але й познайомитися з культурою країни і навіть отримати задоволення від якісного шопінгу. Головне – правильно розпланувати свій час;
Читайте також:
Поїзд "Мукачево-Будапешт": що можна побачити у містах
  • не менш важливий пункт у списку – планування бюджету. А все тому, що майже кожного з нас цікавить, як дешево подорожувати не лише Україною, але й Європою? Заощадити левову частку коштів можна на перельотах, віддаючи перевагу найдешевшим варіантам, навіть якщо вони передбачають тривалі пересадки, та купуючи білети заздалегідь. Непогано зекономити на житлі вийде в тому випадку, якщо скористатися акційними пропозиціями. Щоб знайти найвигідніші ціни на авіапереліт та проживання, достатньо підписатися на регулярну розсилку актуальних «гарячих» пропозицій одразу на декількох платформах бронювання житла та сайтах авіакомпаній. Втім, і користування громадським транспортом також дозволить заощадити чималі гроші під час туристичної подорожі Європою.

Тур в Європу: Барселона, Іспанія

Реклама
Подорожі Україною та Європою: як правильно їх планувати? – 03
  • Що стосується продуктів харчування, то ціни на них у більшості європейських країн майже не відрізняються від українських. Але це так, якщо купувати провіант у великих системних супермаркетах. Якщо ж завітати до ресторану або кафе, розташованого в туристичному районі або неподалік визначних архітектурних пам’яток, то можна залишитися без значної суми коштів. Пам’ятайте про це.
Читайте також:
Каталог чанів Закарпаття: де гарно відпочити та оздоровитися

І, насамкінець, відправляючись в туристичну подорож Україною чи Європою, не забудьте «прихопити» гарний настрій та насолодитися мандрівкою на повну.

Автобусні тури зі Львова в Європу: їхні переваги 

Відправляючись в подорож за кордон, хто з українців не мріє в одній мандрівці поєднати всі «33» задоволення? І відпочинок на пляжі, і екскурсії по визначних місцях, і шопінг. А що найголовніше – так це, щоб грошей за все це викласти по мінімуму. Хіба так буває? Ви здивуєтесь, але так. Відправившись в автобусний тур Європою, ви легко отримаєте все вищеперераховане. Сьогодні цей туристичний напрямок настільки розвинений, що ви зможете дістатися автобусом у будь-який куточок Старого Світу, навіть найвіддаленіший.

Автобусний тур в Європу: Амстердам

Подорожі Україною та Європою: як правильно їх планувати? – 04
Реклама

Отже, якщо ви активний, допитливий, легкий на підйом та готовий заради нових вражень на деякі незручності похідного «життя» турист, тоді автобусні тури зі Львова саме для вас. Адже вони мають безліч переваг. А саме:

  • вони цікаві та пізнавальні: навіть придбавши тур вихідного дня зі Львова або будь-якого іншого міста України, за одну поїздку ви зможете побувати в декількох країнах світу, не говорячи вже про більш тривалу подорож Європою на автобусі, в рамках якої вдасться відвідати 5-7 країн. Завдяки чому ви зможете не лише познайомитися з культурою і традиціями різних народів, але й обрати країну для більш детального її вивчення під час наступної подорожі;
Читайте також:
Каталог чанів Закарпаття: де гарно відпочити та оздоровитися
  • вони недорогі та доступні. Дякуючи цьому чимало любителів мандрів можуть дозволити собі не лише подумки, але й на яву прогулятися по бульвару Ла Рамбла, що у Барселоні, чи помилуватися Тріумфальною аркою, перебуваючи в Парижі. Або втілити в життя дитячу мрію, піднявшись на Ейфелеву вежу;
  • вони різноманітні. А значить, навіть найвибагливіший поціновувач далеких мандрівок знайде для себе підходящий автобусний тур Європою, в якому буде поєднаний чудовий відпочинок з насиченою екскурсійною програмою.

Автобусний тур в Європу: Австрія

Подорожі Україною та Європою: як правильно їх планувати? – 05

Отже, якщо ви мрієте на власні очі побачити прославлені європейські міста, витративши при цьому мінімум грошей, поспішіть придбати бюджетні автобусні тури зі Львова. 

Реклама

Тур вихідного дня: куди відправитись на вікенд?

Ви втомилися від робочих буднів та щоденної домашньої рутини, а до відпустки ще зовсім далеко? Вас врятує тур вихідного дня Україною або навіть Європою, відправитись у який можна як з Києва, так і з будь-якого іншого обласного центра нашої країни. Здавалося б усього кілька днів, а який результат! І відпочинок, і нові позитивні емоції та враження, і знайомство з новими місцями.

Тур вихідного дня

Подорожі Україною та Європою: як правильно їх планувати? – 06

В рамках туристичної поїздки на вихідні можна поніжитися в промінчиках сонця, що сходить на азіатських або африканських пляжах, коли в Україні лежать кучугури снігу. До того ж, чому б не провести зимовий вечір у Європі? Вдень відвідати музейні виставки, а ввечері розслабитися на дискотеці або в ресторані. Ще одним не менш цікавим варіантом може виявитися відвідування турецьких або єгипетських пляжів. А для тих українців, які разом з відпочинком прагнуть укріпити здоров’я якнайкраще підійдуть тури вихідного дня до українських санаторіїв або до здравниць світового масштабу. Так, курорти Мертвого моря зустрінуть вас позитивом і прекрасним сервісом. А Карлові Вари з їхніми лікувальними джерелами запропонують триденні оздоровчі програми, від яких кожен відвідувач буде у захваті.

Тур вихідного дня

Подорожі Україною та Європою: як правильно їх планувати? – 07

Але не дивлячись на величезне різноманіття варіантів та напрямів для турпоїздок на вихідні, найпопулярнішими сьогодні є тури вихідного дня з України в Європу. І це не дивно. Адже як може не вабити Відень з його чудовими вулицями і вальсами Штрауса, Париж з незабутніми каштанами чи сучасний Амстердам – колиска творчості.

Реклама

Тури по Україні: вперед відпочивати 

Варіантів відпочинку в Україні за помірними цінами безліч. Багатюща історія в поєднанні з красотами національної природи здатні подарувати туристам неземні відчуття і радість. Києво-Печерська лавра, Софійський собор, букові ліси Карпат, резиденція Буковинських митрополитів – і це далеко не весь перелік місць, наповнених сокровенними секретами давно минулих днів, відвідування яких принесе умиротворення кожному. І навіть, якщо ви маєте в розпорядженні невеликий бюджет, не біда. Адже знайти дешеві екскурсійні тури по Україні зовсім не складно.

Тури вихідного дня по Україні

Подорожі Україною та Європою: як правильно їх планувати? – 08

Терпіння та час – і довгоочікувана подорож у вас в кишені, відправившись в яку Україна відкриється для вас з нового незвіданого боку. Мандруючи її містами, ви познайомитеся з новими людьми і традиціями. Перед вашими очима повстануть неосяжні рівнини та горні хребти, теплі піски чи пухнасті сніги – Україна з радістю відкриє для вас свої обійми. Якось опинившись у цьому едемі, ви не захочете його покидати.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно