Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Одеським зловмисникам, які обкрадали закарпатських пенсіонерів, загрожує до 15 років в’язниці

Одеським зловмисникам, які обкрадали закарпатських пенсіонерів, загрожує до 15 років в’язниці

Одеським зловмисникам, які обкрадали закарпатських пенсіонерів, загрожує до 15 років в’язниці

Слідчим управлінням закарпатської міліції під процесуальним керівництвом прокуратури Закарпатської області закінчено розслідування й передано до суду кримінальне провадження щодо затриманої правоохоронцями банди з Одеси.

ВІДЕО ДНЯ

П′ятеро уродженців Одеської й Миколаївської областей в жовтні 2014 року сколотили банду й грабували беззахисних пенсіонерів у трьох районах Закарпатської й чотирьох – Львівської областей. Попалися бандити закарпатським правоохоронцям у березні 2015 році, - інформують у СЗГ УМВС України в Закарпатській області.

По справі проходять аж 22 потерпілі – беззахисні літні люди, яких бандити жорстоко катували й відбирали останні, зібрані стариками «на смерть» гроші. Загальна сума заподіяних нападниками матеріальних збитків сягнула понад 473 тисячі гривень.

Реклама

Приїхавши в жовтні минулого року на Закарпаття з Одеської області, бандити діяли під виглядом продавців дешевих товарів. Їздили старенькою «шісткою» по селах і пропонували літнім селянам дешеву тюль, одяг і т.д. Бувало, віддавали довірливій бабусі чи дідусю товар за копійки, лише б зайти в хату й подивитися, що там є цінного. А вночі, одягнувши на голови маски, негідники лізли з ножами й фомками в дім і відбирали все, що є цінне. Таким чином в одній хаті бандити забрали від стареньких аж 160 тисяч гривень, які ті складали все своє життя.

«Гастролери» встигли скоїти 5 розбійних нападів у Хустському, Тячівському й Воловецькому районах, ще 10 – в селах Турківського, Сколівського, Старосамбірського й Дрогобицького районів сусідньої Львівської області.

Реклама

Затримали ж невловимих бандитів працівники карного розшуку закарпатської міліції. Підозру в міліціонерів викликала шумна юрба смаглявих вихідців із Одеської області, які приїхали кількома родинами на Закарпаття буцімто продавати по селах різне лахміття. Жили смаглявці разом із дітьми й дружинами в орендованому будинку в Міжгірському районі.

Викрити бандитів допоміг його величність випадок. Коли опери зайшли у двір перевірити документи підозрілих поселенців, то побачили на подвір′ї і в самому будинку розкидані дітьми обгортки від цукерків. Такі ж цукерки бандити забрали від самотніх пенсіонерів під час чергового розбійного нападу.

За скоєння розбійних нападів міліціонери затримали 5 уродженців Одеської та Миколаївської областей віком 25-42 роки. Верховодив у банді 42-річний Микола, він же й ділив награбоване між подільниками. Возив бандитів на своїй «шістці» інший Микола. Наймолодший учасник банди – 25-річний Іван. Усі мають багатодітні родини.   

Реклама

Справу розслідував ст. слідчий в особливо важливих справах слідчого управління закарпатської міліції капітан Василь Безега. Процесуальне керівництво здійснювала прокуратура Закарпатської області. На даний час розслідування вже завершено, й справу передано з обвинувальним висновком у суд.

За скоєння розбійного нападу, вчиненого організованою групою (ч.4 ст.187 Кримінального кодексу України) одеським бандитам загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Вирішуватиме ж їхню подальшу долю суд.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно