Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Прокурори повернули громаді Ужгородщини один гектар землі

Прокурори повернули громаді Ужгородщини один гектар землі

Рішенням господарського суду Закарпатської області задоволено позов Ужгородської міжрайонної прокуратури до суб’єкта господарювання та Коритнянської сільської ради про скасування рішення сесії сільради, визнання недійсним договору оренди земельної ділянки та повернення земельної ділянки площею 1,05 га, нормативною грошовою оцінкою понад 1,5 млн грн у землі запасу даної сільської ради.

ВІДЕО ДНЯ

Як повідомив Ужгородський міжрайонний прокурор Олександр Андришин, прокуратурою в суді доведено, що оскільки ділянка належала до земель рекреації і зміна її цільового призначення не проводилась та відповідні рішення Коритнянською сільською радою не приймались, надання землі в оренду для влаштування на ній авторечового ринку було незаконним, – повідомляє відділ організації прийому громадян, розгляду звернень, запитів та зв’язків з громадськістю прокуратури Закарпатської області.

Більше того, всупереч вимог ст. 9 Закону України «Про державну експертизу землевпорядної документації» та ст. 123 Земельного кодексу України проект відведення затверджений без проведення обов’язкової державної експертизи та всупереч самому рішенню про надання дозволу на складання проекту відводу в оренду земельної ділянки.

Реклама

Відтак, земельну ділянку площею 1,05 га нормативною грошовою оцінкою понад 1,5 млн грн повернуто у землі запасу Коритнянської сільської ради.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно