Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • "Правий сектор" заявив про зникнення із СІЗО їхніх бійців, причетних до стрілянини в Мукачеві

"Правий сектор" заявив про зникнення із СІЗО їхніх бійців, причетних до стрілянини в Мукачеві

"Правий сектор" заявив про зникнення із СІЗО їхніх бійців, причетних до стрілянини в Мукачеві

У справі з бійцями "Правого сектору", котрі фігурують у подіях в Мукачеві в липні 2015-го року, вкотре вчинені незрозумілі дії.

ВІДЕО ДНЯ

Бійці ДУКу Володимир Бурча та Родіон Горбенко утримувались під вартою в СІЗО в Ужгороді за врученою їм ще влітку минулого року підозрою у тероризмі та створенні злочинного угрупування.

"Ще у вівторок їм приносили передачі, все було як завжди. Сьогодні адвокат пішов до них на зустріч і виявилось – їх у СІЗО немає. Сім’ї та захисники шоковані: куди можуть зникнути хлопці із СІЗО? Ні про транспортування, ні про поточне місце перебування нікому з них не повідомлялось, хоча, відповідно до Закону, це має бути обов’язково", – йдеться у заяві, поширеній "Правим сектором". 

Реклама

Нагадуємо, подібний випадок уже був місяць тому, коли Бурчу і Горбенка утримували під вартою в лікарні і дивним чином вони звідти зникли. Родичі та друзі змушені були "піднімати на вуха" всю область, щоби з’ясувати, де перебувають Володимир і Родіон.

"Наголошуємо: йдеться про добровольців-фронтовиків, щодо яких слідство лише триває і котрі не визнані судом винними у жодних злочинах. Разом з цим, стосовно них вже не вперше мають місце доволі дивні і вочевидь неправомірні дії правоохоронців", – зазначається у заяві.

Реклама

До слова, за місяць, проведений у СІЗО, стан здоров’я хлопців значно погіршився. По-перше, у Бурчі почали загнивати рани від спиць апарату Ілізарова, який у нього на нозі, тож одну спицю довелось вилучити, приймати знеболювальні та антибіотики. Однак апарат йому треба носити ще більш як півроку. Горбенко скаржиться на болі в пораненій руці. По-друге, на останньому суді в обох була помічена застуда.

На цей час точне місце їхнього перебування так і не відоме.

"Ймовірно, Бурчу та Горбенка транспортують до київського СІЗО. Адвокати складають запити до різних інстанцій, родичі написали заяву до Ужгородського МВ УМВС з приводу встановлення місця знаходження ув’язнених правосекторівців", – зазначає прес-служба "Правого сектору".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно