Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Прокуратура оштрафувала виконуючу обов’язки Завидівської сільської ради за корупційне правопорушення

Прокуратура оштрафувала виконуючу обов’язки Завидівської сільської ради за корупційне правопорушення

Прокуратура оштрафувала виконуючу обов’язки Завидівської сільської ради за корупційне правопорушення

Мукачівською місцевою прокуратурою складено протокол про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 172-7 КУпАП щодо вчинення виконувачем обов’язків сільського голови Завидівської сільської ради діяння, яке підпадає під ознаки адміністративно караного корупційного діяння.

ВІДЕО ДНЯ

Так, закарпатка, перебуваючи на посаді в.о. голови Завидівської сільської ради, будучи посадовою особою органів місцевого самоврядування, усвідомлюючи про наявну суперечність між приватними інтересами та її службовими повноваженнями, діючи умисно, з мотивів особистих інтересів, з метою-одержання бюджетних коштів, не повідомила Завидівську сільську раду про наявний конфлікт інтересів, а саме про особисте преміювання та виплату матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань, не повідомивши при цьому сесію сільської ради, під час виконання повноважень, у якому виник конфлікт інтересів, про наявний у неї реальний конфлікт інтересів, – зазначає прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Вказаними діями чиновниця вчинила правопорушення, пов’язане з корупцією, відповідальність за яке передбачена ч.1 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Реклама

Крім того, жінка вчинила дії в умовах реального конфлікту інтересів, оскільки брала участь в голосуванні про власне преміювання, передбачала отримання матеріальних благ за рахунок бюджету на власну користь, а отже голосуючи «за» спірне рішення та визначаючи собі розмір премії, розуміла суперечність свого приватного майнового інтересу та службових повноважень, та під впливом приватного інтересу – отримання матеріальних благ (бюджетних коштів), вчинила дії, що безумовно свідчать про існування реального конфлікту інтересів.

За результатами розгляду протоколу судом встановлено, що в діях чиновниці вбачаються ознаки адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 172-7 КУпАП, а тому до неї застосовано адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 1700 грн.

Реклама

Аналогічний протокол про вчинення адміністративного правопорушення було складено Мукачівською місцевою прокуратурою, щодо вчинення головою одного з ДВК.
Встановлено, що голова ДВК на чергових виборах депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у жовтні 2015 року, використовуючи свої службові повноваження та пов’язані з цим можливості, у зв’язку з можливістю виконання таких функцій, діючи в особистих інтересах, не повідомив безпосередньо керівника про наявність конфлікту інтересів при вирішенні питання про нарахування та виплату особі, як голові ДВК, одноразової грошової винагороди.

За результатами розгляду протоколу про вчинення адміністративного правопорушення постановою Воловецького районного суду жінку визнано винною у вчиненні адміністративного корупційного правопорушення та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно