Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Агентура російських спецслужб вербувала закарпатських заробітчан задля проведення акцій за автономію області, – СБУ

Агентура російських спецслужб вербувала закарпатських заробітчан задля проведення акцій за автономію області, – СБУ

Агентура російських спецслужб вербувала закарпатських заробітчан задля проведення акцій за автономію області, – СБУ

Начальник Управління СБ України в Закарпатській області Олег Воєводін – про загрозу сепаратизму в регіоні та заходи з протидії втіленню антиукраїнських сценаріїв російських спецслужб.

ВІДЕО ДНЯ

– Служба безпеки України постійно вживає заходів для нейтралізації спроб російських спецслужб розхитати ситуацію на мирних територіях, в тому числі в Закарпатській області.

У 2014-2016 роках слідчим відділом Управління внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про 25 кримінальних правопорушень проти основ національної безпеки України. 7 кримінальних проваджень цієї категорії скеровані до суду, у п’яти з них законної сили набули рішення судів.

Реклама

Окрім того, співробітники Управління СБ України в Закарпатській області зруйнували плани російських спецслужб дестабілізувати обстановку в регіоні та втілити антиукраїнський сценарій створення так званої «Республіки Підкарпатська Русь». Упродовж останніх двох років слідчі Управління розслідували 18 кримінальних проваджень для з’ясування обставин цієї антиконституційної діяльності.

Один із фігурантів цих проваджень, так званий прем’єр-міністр фейкової республіки, підозрюваний за статтями 109, 110, 111 Кримінального кодексу України, тривалий час переховується від правосуддя в РФ. У червні цього року обвинувальний акт стосовно нього був скерований до суду – для заочного засудження цього громадянина. Судовий розгляд триває.

Реклама

В рамках низки кримінальних проваджень, розпочатих за статтями 109, 110 і 111 Кримінального кодексу України, співробітники Управління викрили і задокументували діяльність агентурної мережі спецслужб Російської Федерації, які вербували закарпатських заробітчан, відпрацьовували їм завдання – проведення акцій протесту під гаслами автономізації Закарпаття.

Наразі двоє громадян України та один громадянин РФ оголошені у розшук за вчинення злочинів проти основ національної безпеки.
Управління також працює на випередження можливих загроз. З початку 2016 року було оголошено понад 20 офіційних застережень місцевим мешканцям – їх офіційно попередили про кримінальну відповідальність за злочини проти основ національної безпеки України, – підсумував Олег Воєводін.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно