Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Кримінал
  • Протягом двох місяців у Мукачівському міськрайонному суді розглянули 105 справ за фактами водіння у нетверезому стані

Протягом двох місяців у Мукачівському міськрайонному суді розглянули 105 справ за фактами водіння у нетверезому стані

Протягом двох місяців у Мукачівському міськрайонному суді розглянули 105 справ за фактами водіння у нетверезому стані

27 липня 2016 року в Україні набув чинності Закон, який передбачає різке збільшення штрафів за водіння в нетверезому стані.

ВІДЕО ДНЯ

Цим Законом внеслися зміни до статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення в бік посилення відповідальності за керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції.

Зокрема, суттєво підвищилися суми штрафів. При цьому передбачається одночасне застосування до правопорушника і штрафу, і позбавлення керування транспортними засобами. До цього КУпАП передбачав можливість застосування або штрафу, або позбавлення водійських прав.

Реклама

Відтак, за керування транспортним засобом у стані сп’яніння вперше передбачено штраф у розмірі 10 200 грн з позбавленням права керування транспортним засобом на один рік.

В період скоєння адміністративного правопорушення за ст.130 КУпАП з 27.07.2016 по 25.10.2016 до Мукачівського міськрайонного суду надійшло 179 справ, з яких розглянуто 105. 70 справ набули законної сили, а 6 оскаржено шляхом подання апеляційної скарги.

Реклама

Також варто відзначити, що до суду надійшли дві справи про повторне скоєння порушення протягом року, за яке накладається штраф у розмірі 20 400 грн з позбавленням права керування транспортними засобами строком на три роки.

Водіям, які уже двічі протягом року притягувалися до відповідальності за водіння у нетверезому стані, і знову вчинили таке порушення загрожує штраф у розмірі 40 800 грн з позбавленням права керування транспортними засобами на строк десять років.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно