Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Депутат Іван Йонаш підбурює мукачівських ромів до сепаратизму та погрожує вбити Олександра Балога? (ФОТОФАКТ)

Депутат Іван Йонаш підбурює мукачівських ромів до сепаратизму та погрожує вбити Олександра Балога? (ФОТОФАКТ)

Депутат Іван Йонаш підбурює мукачівських ромів до сепаратизму та погрожує вбити Олександра Балога? (ФОТОФАКТ)
Щойно лідери ромського поселення у Мукачеві понесли до ратуші звернення з приводу розпалювання етнічного конфлікту та ворожнечі в ромському таборі. Мешканці Мукачева звернулися до мера міста із...

Щойно лідери ромського поселення у Мукачеві понесли до ратуші звернення з приводу розпалювання етнічного конфлікту та ворожнечі в ромському таборі. Мешканці Мукачева звернулися до мера міста із заявою, в якій висловили свою стурбованість ситуацією, яка склалася у ромському поселенні міста.

ВІДЕО ДНЯ

"Ми, мешканці м.Мукачево, які проживають в місці компактного проживання ромського поселення, звертаємось до Вас з розумінням ситуації, що склалася в нашому поселенні.

30 липня 2013 року відбулися вибори старости ромського поселення в місті Мукачево. Роми одноголосно обрали Олександра Балога своїм старостою. Було обрано старійшин та голів вуличних комітетів. На виборах були присутні представники громадських організацій, незалежні спостерігачі, журналісти друкованих ЗМІ, телебачення та правоохоронні органи. Під час виборів не було зафіксовано жодного порушення громадського порядку. Після виборів була налагоджена тісна співпраця з мукачівською міською владою та реалізовані ряд важливих проектів в ромському таборі. Зокрема, відновлена нумерація возів, вжиті засоби для запобігання епідеміологічної загрози, вперше за 20 років вивезене сміття з усього табору, відновлене водопостачання.

Реклама

Але останніми днями стабільність в місці компактного проживання ромів в місті Мукачсво під загрозою. І ця загроза йде від ромського депутата Йонаша Івана Михайловича. Він підбурює до сепаратизму і брутально тисне на ромських лідерів та становить загрозу для пересічних ромів", – зазначається у заяві.

"28 березня 2014 року несподівано в автомобіль до ромського старости Олександра Балога підсів Йонаш Іван Михайлович, депутат Мукачівської міської ради. Він був агресивно налаштований, та з перших слів почав погрожувати вбивством та обіцянками фізичної розправи над старостою та його сім'єю. Як зазначено у заяві до міліції, депутат міської ради, священик (!) сказав наступне: «Мене не влаштовує твоя діяльність як старости ромського поселення і я хочу, щоб ти за власним бажанням відмовився від цієї посади, а на твоє місце буде висунута моя людина, яка буде підкорятися особисто мені і виконувати мої вказівки. Якщо ти за власним бажанням не відмовишся - я тебе вб'ю і переріжу всю твою сім'ю. Я влаштую кровавнй сценарій, як це сталося 23 березня в ромському таборі в В.Лучках, мої люди готові застосувати зброю і я все рівно влаштую вибори. Навіть не пробуй мені перешкоджати», – відповідний текст подано у заяві опублікованій Нашою справою.

Реклама
Депутат Іван Йонаш підбурює мукачівських ромів до сепаратизму та погрожує вбити Олександра Балога? (ФОТОФАКТ) – 01
Депутат Іван Йонаш підбурює мукачівських ромів до сепаратизму та погрожує вбити Олександра Балога? (ФОТОФАКТ) – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно