Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські депутати готуються до чергової сесії обласної ради

Закарпатські депутати готуються до чергової сесії обласної ради

Закарпатські депутати готуються до чергової сесії обласної ради

Сьогодні у приміщенні Закарпатської облради посадовці зустрілись для підготовки до чергової сесії.

ВІДЕО ДНЯ

Участь у їх роботі взяли голова облради Володимир Чубірко та його перший заступник Михайло Попович.

Уважно вивчили внесення змін до діючих галузевих програм і затвердження нових, – зазначає прес-служба Закарпатської облради.

Реклама

Особливо прискіпливо аналізували внесення змін до головного фінансового документу області – бюджету на 2015 рік. З цього питання доповів директор департаменту фінансів ОДА Петро Лазар. Йшлося про розподіл субвенції з державного бюджету на 2015 рік, розподіл стабілізаційної дотації на 2015 рік, перерозподіл субвенції на будівництво (придбання) житла для сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також для інвалідів І-ІІ групи з числа військовослужбовців, які брали участь у зазначеній операції, та потребують поліпшення житлових умова ін.

Так, субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам, а це 140 396,4 тис.грн, пропонується розподілити між головними розпорядниками коштів на виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та ін., на надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу, на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом «гроші ходять за дитиною» та ін.. Погоджено розподіл за адміністративно-територіальними одиницями освітньої та медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам та субвенції на підготовку робітничих кадрів.

Реклама

Зазначалось, що 5 жовтня видано урядовий документ про перерозподіл обсягу освітньої і медичної субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам у 2015 році. Так, Закарпатській області освітня субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам склала 19919 тис.грн, у т.ч. 4227,4 тис.грн – на оснащення загальноосвітніх навчальних закладів засобами навчання, а медична
– 11958,1 тис.грн.

Щодо розподілу стабілізаційної дотації. Петро Лазар доповів по суті і запропонував збільшити обсяг доходів загального фонду обласного бюджету у сумі 9 662,0 тис.гривень – стабілізаційна дотація та розподілити 75 відсотків або 7 246,5 тис.грн – головним розпорядникам коштів обласного бюджету для забезпечення виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ та стипендій у зв’язку із підвищенням з 1 вересня 2015 року розміру мінімальної заробітної плати, посадового окладу працівника і тарифного розряду єдиної тарифної сітки та розміру стипендій; 25 відсотків або 2 415,5 тис.грн – бюджетам адміністративно-територіальних одиниць, які мають низький показник чисельності населення та рівень забезпеченості призначеннями потреби у коштах на оплату праці з нарахуваннями працівникам бюджетних установ.

Обговорили депутати і перерозподіл субвенції на будівництво (придбання) житла для сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також для інвалідів І-ІІ групи з числа військовослужбовців, які брали участь у зазначеній операції, та потребують поліпшення житлових умов.

Реклама

Розглянули й проекти рішень стосовно майнових і земельних питань.

Окремі з них рекомендовано на доопрацювання, декотрі – відхилено. Всі пропозиції та зауваження депутатів будуть опрацьовані, після чого винесені на розгляд президії обласної ради, яке зазвичай працює напередодні пленарного засідання сесії.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно