Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Хусті відбулись збори керівників ОСББ

У Хусті відбулись збори керівників ОСББ

25 листопада у Хустській міській раді зібралися очільники ОСББ міста, щоб підбити підсумки роботи за рік, окреслити плани та майбутнє та знайти шляхи вирішення проблемних питань. Провів зустріч Хустський міський голова Володимир Кащук.

ВІДЕО ДНЯ

– ЖЕК наразі є пережитками минулих часів, а комунальна форма роботи з власниками квартир у сучасному світі втратила актуальність. Тож приємно, що хустяни створили найбільше ОСББ в області, при чому, за відносно короткий проміжок часу. На наступний рік маємо намір продовжити напрацювання у цій сфері, – наголосив пан Володимир.

– «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» – це всеукраїнський проект, який реалізовується на території України на кошти Європейського Союзу та Програми розвитку ООН з метою створення сприятливого середовища для сталого соціально-економічного розвитку на місцевому рівні шляхом самоорганізації та соціальної активізації громад, розробки та впровадження невеликих за обсягом громадський ініціатив у всіх областях нашої країни. Наразі грантова програма підтримки ОСББ за рахунок грантових європейських проектів у межах Закарпаття діє тільки в Ужгороді та в Хусті. Саме ці два міста обласного значення виграли можливість реалізовувати мікропроекти за схемою співфінансуваення є європейцями (50% ремонтних робіт оплачує ЄС, 45 – місцева влада і тільки 5% – самі мешканці багатоповерхівок), – підкреслила координатор проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» Марія Йовбак.

Реклама

Слід зазначити, що тільки 24 березня було відібрано міста для участі у проекті ПО ООН, 35 травня – підписано угоду з Хустом, однак наразі результати співпраці є вражаючими – на розвиток ОСББ в місті над Тисою було витрачено 5 558 100 грн.

– План у Хусті виконано на 148 відсотків, – заявила пані Марія.

Реклама

На наступний рік місто також повинно використати як мінімум 1,5 млн грн. Головний спеціаліст міського управління житлово-комунального господарства Алла Погоріляк провела для присутніх презентацію проекту ЄС-ПРООН, а голови ОСББ доповіли про пророблену роботу та про труднощі, з якими довелося зіштовхнутися в роботі. Загалом усі присутні на зібранні висловили задоволеність новою формою правління власним житлом.

Відтак, Володимир Кащук подякував Марії Йовбак за співпрацю і зазначив, що й надалі працюватиме над тим, аби громада Хуста почувала себе в рідному населеному пункті комфортно, адже незалежно від того, хто у якій квартирі чи будинку мешкає, у всіх містян є єдиний спільний дім під назвою Хуст.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно