Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Біологи УжНУ розпочинають співпрацю із закордонними вишами у сфері охорони довкілля

Біологи УжНУ розпочинають співпрацю із закордонними вишами у сфері охорони довкілля

Біологи УжНУ розпочинають співпрацю із закордонними вишами у сфері охорони довкілля

Науковці Ужгородського національного університету (доценти Анжела Колесник, Марина Кривцова та ст. викладач Маргарита Глюдзик) на чолі з деканом біологічного факультету Ярославою Гасинець взяли участь у завершальній конференції міжнародного науково-дослідного проекту «Інноваційне та екологічно безпечне очищення стічних вод та намулу», яка відбулася на базі Ніредьгазької вищої школи.

ВІДЕО ДНЯ

На конференції розглядали питання очищення води та ґрунту від сполук фосфору, медикаментозних препаратів, у тому числі анестетиків та антибіотиків, біодеструкції ксенобіотиків із використанням бактеріальних препаратів тощо, – зазначили у Медіацентрі УжНУ.

Ужгородські науковці (доповідач – доцент Анжела Колесник) представили й власні результати досліджень антропогенно трансформованих екосистем, впливу ксенобіотиків на фіто-, мікробоценози, а також окреслили основні напрямки дальшої співпраці.

Реклама

Декан біологічного факультету Ярослава Гасинець від імені Ужгородського національного університету підписала угоду про співпрацю з науковими установами Угорщини, Польщі, Румунії, Словаччини, Словенії, Польщі, на базі яких провадитимуть системні екологічні дослідження. Ця угода є результатом попередніх спільних зустрічей та конференцій, на яких розробляли стратегічні питання співпраці у сфері наукових інтересів країн-партнерів.

Подія стала черговою ланкою реалізації транскордонного співробітництва у сфері охорони довкілля, основною метою якої є зокрема й залучення коштів європейських партнерів для вирішення злободенних проблем нашого міста.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно