Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Очільник Закарпаття відвідав чотири населені пункти Хустщини

Очільник Закарпаття відвідав чотири населені пункти Хустщини

Очільник Закарпаття відвідав чотири населені пункти Хустщини

Планову робочу поїдку на проблемні об’єкти Хустщини здійснив цими днями голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

ВІДЕО ДНЯ

Очільник області разом з головою Хустської РДА Назарієм Павлієм, народним депутатом України Валерієм Лунченком та депутатом обласної ради Мирославом Білецьким відвідав чотири населені пункти району і поспілкувався із сільськими головами.

Зокрема, в Рокосові «найболючішим» питанням досі залишається складування отрутохімікатів. Мешканці села з року в рік звертаються до різних інстанцій з проханням вжити невідкладних засобів щодо перезахоронення чи утилізації цистерн із речовинами, хімічний склад яких згубно впливає і на довкілля, і на здоров’я рокосівчан, адже їхній склад у 17000 разів перевищує всі допустимі норми. Тож, як підкреслив сільський голова Павло Джуга, краяни вже неодноразово звертались і до Міністерства з надзвичайних ситуацій, і до різних відомств, сподіваючись на вирішення гострої проблеми, проте питання досі залишається актуальним і відкритим.

Реклама

Відтак Геннадій Москаль відвідав Криву, де від керманича населеного пункту Федора Сугая дізнався про необхідність завершення будівництва берегоукріплення вздовж лівого берегу річки Тиса, адже село доволі часто потерпає від паводків.

Після цього голова ОДА оглянув відрізок автомобільної дороги державного значення Свалява-Довге – Липча у селі Липецька Поляна, на якому дві аварійні підпірні стінки руйнуються і становлять загрозу як для тих, хто проживає поблизу, так і для автомобілістів. Як зауважив очільник села Василь Прокупцянич стан опор – критичний і потребує негайної реконструкції.

Реклама

Також побував закарпатський губернатор у Велятині, де завітав на заставу та на базу відпочинку «Теплі Води», ознайомився з досвідом налагодження дружніх зв’язків між громадами населених пунктів Хустського району та повітами Сату – Маре і Бая – Маре (Румунія). Пан Геннадій наголосив на необхідності відкриття пункту пропуску Яблунівка-Ремета, а також обговорив перспективні плани співробітництва з Вишківським селищним головою Ярославом Гайовичем.

Голова Закарпатської ОДА, вивчивши існуючі проблеми Хустщини, пообіцяв у майбутньому усіляко сприяти їхньому вирішенню. У свою чергу, Валерій Лунченко та Мирослав Білецький також виявили бажання допомогти краянам якнайшвидше розв’язати низку важливих питань життєдіяльності краю.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно