Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У підніжжя Говерли почали вирубувати ліс. Лісівники все заперечують

У підніжжя Говерли почали вирубувати ліс. Лісівники все заперечують

У підніжжя Говерли почали вирубувати ліс. Лісівники все заперечують

Дерева на схилах українських гір вмирають на очах. Їх вирубують щодня. Лісгоспи, нехтуючи закон, дозволяють вирубувати здорову деревину. І не без відома найвищих органів.

ВІДЕО ДНЯ

Під Говерлою – лисі гори. Ліс рубають, незважаючи ні на що. Навіть досвідчених місцевих лісників дивує картинка, яку зняв безпілотник 24 Каналу. "Лиса" хвороба дісталась вже й до найвищої вершини Карпат.

Свіжі вирубки смерек тривають неподалік від Говерли. Ще кілька тижнів тому стрункі смереки – тепер мертві облізлі колоди.

Реклама

На Закарпатті у селі Гута та ж сумна історія. Кожен мешканець села прокидається і засинає під звук лісовоза. Приватна фірма вирубує в тутешніх лісах молоді здорові дуби нібито на дрова.

На території фірми відбірні дубові дрова лише на папері. Працівники фірми навіть погрожували журналістам.

Реклама

Закарпатське обласне управління лісового та мисливського господарства офіційно повідомило, що розміщена в інтернет-виданнях краю інформація, яка була також показана у випуску 24 каналу, є недостатньо розкритою.

"Так звані звинувачення, що були описані в статті не підтверджені конкретними фактами та наносять моральну шкоду колективу лісового господарства Закарпаття та не мають достовірного характеру", – йдеться у повідомленні лісівників.

В ДП "Берегівське ЛГ" поширили наступну інформацію. "На території Держлісфонду, в межах Гутівської сільської ради, були проведені наступні роботи, які здійснено на основі документів та за дотримання чинного законодавства: рубка головного користування, суцільно-лісосічна в кварталі 1, виділ 10, площею 2,7 га., вік 116 років, склад насадження 7ДзЗГз, загальною кубомасою 1149 м куб, згідно дозволу лісорубного квитка № 452046 від5 січня цього року. На даній ділянці підприємство отримало коштів на суму 1607858 грн., з яких перераховано до державних бюджетів в сумі 825388 грн., інші кошти спрямовані на ведення лісового господарства"

Реклама

"Окрім того, повідомляємо, що гори Петрос та Говерла, які були показані в сюжеті "24 каналу", відносяться до Карпатського біосферного заповідника. А це значить, що вказана територія не підпорядкована Закарпатському ОУЛМГ", – зазначає прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.

 

Джерело: 24 канал

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно