Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як на Закарпатті відзначатимуть День пам’яті та примирення

Як на Закарпатті відзначатимуть День пам’яті та примирення

8-9 травня українці відзначають День пам’яті та примирення й День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Офіційне гасло пам’ятних заходів у цьому році – "1939-1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо".

ВІДЕО ДНЯ

У суботу, 8 травня, о 20.00 на площі Театральній розпочнеться концерт до Дня пам’яті та примирення. Кількагодинне святкове дійство містянам і гостям Ужгорода подарують артисти обласної філармонії, художні колективи краю, а також студенти й учні мистецьких навчальних закладів. Наостанок, о 23.00 присутні долучаться до всеукраїнської акції "Перша хвилина миру" та вшанують пам’ятну мить мовчанням і символічним запуском у небо вогняних ліхтариків, – повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

Виставка військової техніки, покладання квітів до пам’ятних знаків, мітинг-реквієм, урочиста хода за участі ветеранів, керівників краю та мешканців обласного центру у програмі заходів з відзначення в Ужгороді Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у понеділок, 9 травня.

Реклама

О 10.00 представники влади, ветеранських організацій, військових частин, військкомату, правоохоронних органів покладуть квіти до підніжжя пам’ятника "Україна – визволителям", що на українсько-словацькому кордоні.

О 10.30 відбудеться покладання квітів до підніжжя пам’ятника "Добровольцям Закарпаття – учасникам Другої світової війни", що на площі Кирила і Мефодія в Ужгороді.

Реклама

О 10.40 на площі Поштовій в Ужгороді формуватиметься загальноміська колона, що прямуватиме до Пагорба Слави. Об 11.00 там відбудеться мітинг-реквієм. Опісля – покладання квітів до Вічного вогню.

Також в цей день на площі Народній перед обласною адміністрацією протягом дня діятиме виставка військової техніки та спорядження. Відвідувачі зможуть випробувати вміння складання зброї, а також оглянути БТР-и та спецавтомобілі закарпатських військових та силових структур.

Урочистості з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відбудуться  в усіх районах та містах області.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно