Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В УжНУ готують одних із найкращих в Україні журналістів

В УжНУ готують одних із найкращих в Україні журналістів

ГО «Детектор медіа» оприлюднила підсумки свого дослідження якості журналістської освіти в Україні. За результатами аналізу інформації, наданої вітчизняними навчально-науковими підрозділами, де готують майбутніх працівників медійної галузі, складено відповідний рейтинг.

ВІДЕО ДНЯ

Із 39 журналістських факультетів/відділень/шкіл в українських вишах кафедра журналістики Ужгородського університету посідає 7–8-у позицію за бакалаврською програмою і 8–9-у – за магістерською. Щоправда, ціла низка підрозділів узагалі відмовилася надавати будь-яку інформацію про себе.

В УжНУ готують одних із найкращих в Україні журналістів – 01
Реклама

Дослідження, вважають його організатори, дало змогу виявити й заявити про ряд проблем у системі журналістської освіти, зокрема: формальність навчальних планів, брак уваги до практичних навичок; перенасиченість філологічними дисциплінами; брак практичного досвіду викладачів, їх некомпетентність; слабкість технічної бази; брак зв’язку з медіаіндустрією; слабка інтегрованість у навчальний процес; відсутність комунікації кафедр та факультетів із зовнішньою аудиторією. Детальне обговорення цих проблем відбудеться 25 жовтня на загальноукранській конференції «Журналістська освіта в Україні: що маємо і куди рухаємось?» . Між іншим, до рейтингу не потрапив Інститут журналістики КНУ імені Тараса Шевченка, оскільки не надав інформацію експертній дослідницькій групі.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно