Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Тячівщині вирішували проблеми родин бійців АТО

На Тячівщині вирішували проблеми родин бійців АТО

Днями в Тячівській райдержадміністрації проведено розширену нараду з питань надання медичних послуг, соціального забезпечення учасників АТО в районі, виділення їм земельних ділянок, забезпечення дровами та вирішення інших соціально-побутових питань військових та їх сімей.

ВІДЕО ДНЯ

Нарада пройшла під керівництвом голови Тячівської районної державної адміністрації Василя Дем’янчука, за участі в.о. заступника голови Василя Калинина, учасників АТО, їх рідних, представників громадських організацій «Мама» учасників АТО Тячівщини» та «Патріот», керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, служб, установ та організацій району, – інформує прес-служба Тячівської РДА.

Як наголосив Василь Дем’янчук, питання різносторонньої допомоги та підтримки військовослужбовців АТО залишається пріоритетним в райдержадміністрації, адже ми не повинні забувати, що саме ці люди в найважчий для країни час стали на захист її територіальної цілісності, збереження миру на рідній землі. І щоб ці люди відчували себе захищеними, знали, що держава про них не забуває і дбає.

Реклама

Керівник району закликав скоординувати роботу всіх служб, установ та організацій району для якісного вирішення соціально-побутових питань бійців АТО. Запевнив, що в разі об’єктивних скарг будуть прийматись відповідні рішення з боку керівництва.

Після цього головний лікар Тячівської районної поліклініки Йосип Болдессарі доповів з питання щодо стану медичного обслуговування військовослужбовців, учасників АТО та членів їх сімей у районі.

Реклама

Загалом, з початку проведення АТО і до сьогодні в лікувально-профілактичних закладах спостерігається 147 учасників АТО, 234 членів їх сімей, в тому числі 69 дітей. За словами Йосипа Федоровича, огляд даної категорії здійснюється регулярно при подвірних обходах та зверненнях, в разі виявлення хвороби, вони консультуються районними спеціалістами. Всі учасники АТО, які звертаються до закладів охорони здоров’я  отримують якісні, безкоштовні медичні послуги та медикаменти. Крім того, в районній поліклініці діє «гаряча лінія» з питань медичного обслуговування учасників АТО, заявити про порушення можна за телефоном: 3-30-61.

Начальник Тячівського управління соціального захисту населення Василь Бонка надав інформацію щодо соціального забезпечення даної категорії людей у районі.

Зокрема, зауважено, що в райдержадміністрації прийнято рішення про надання учасникам АТО одноразової матеріальної допомоги в сумі 3000 гривень, демобілізованим війсковим по 2000 гривень та мобілізованим бійцям – 1000 гривень. На сьогодні УСЗН вже виплачено таку допомогу на загальну суму понад 700 тисяч гривень.

Реклама

Також всі військовослужбовці, відповідно до законодавства, отримують пільги на житлово-комунальні послуги, електроенергію, послуги транспорту, зв’язку тощо. Щодо санаторно-курорного лікування, то безкоштовними путівками забезпечено тільки 2-х осіб, ще 10 учасників АТО стоять у черзі.  Крім того, буде профінансовано проведення ремонту твердопаливного котла, заміну вікон та ремонт будинку батьків загиблого в зоні АТО Олександра Шимона.

З питання щодо виділення земельних ділянок учасникам АТО доповів начальник держземагенства у Тячівському районі Богдан Немеш. На сьогодні понад 20 військових АТО в районі вже отримали земельні ділянки під житлову забудову та понад 30 учасників АТО – для ведення садівництва. Основна причина, що затримує даний процес – це відсутність генеральних планів у населених пунктах.

В ході робочої зустрічі присутні задали чимало питань щодо соціальних гарантій учасників АТО, безкоштовного лікування, процедури видлення земельних діялнок, тощо, на які булонадано кваліфіковані відповіді.

Наостанок розглянуто питання забезпечення військовослужбовців дровами. Як повідомив керівник району, лісомисливські господарства Тячівщини мають змогу забезпечити дровами всіх військових та їх рідних на території району, однак даний процес затримує відсутність злагодженого механізму доставки. Тож одразу після наради у більш вузькому колі було зібрано відповідальних керівників, де домовлено про чіткий механізм поставки лісоматеріалів до осель учасників АТО в найкоротший термін.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно