Тепер точно не проросте: як правильно зберігати картоплю

Що робити, щоб картопля не проростала

Нещодавно закінчився сезон збирання картоплі. Багатьох турбує питання, як зберігати цей овоч, щоб він залишався свіжим. Ділимося кількома порадами.

Для початку необхідно обрати приміщення, в якому ви будете зберігати картоплю. Найкраще — це темне місце із температурою не більш ніж 2-3 градуси тепла та вологістю приблизно 80-90%, у якому є доступ до повітря. Зазвичай це — підвал, проте також для зберігання картоплі підійде балкон або холодильник.

На балконі цей овоч буде залишатися свіжим, якщо він знаходитиметься у герметичному ящику із подвійними кришкою та дном. Зберігання картоплі у холодильнику може призвести до вироблення у ній додаткових цукрів, тому щоб вона не стала солодкою, краще тримати цей продукт у паперових пакетах.

Читайте також:
Горіхова шкарлупа: що з неї можна зробити корисного, щоб не викидати

Свіжість картоплі залежить і від її розташування відносно інших овочів чи фруктів. Деякі лише пришвидшують її проростання. Зокрема, це цибуля та часник.

Краще зберігати картоплю поблизу наступних продуктів:

  • буряк;
  • лушпиння цибулі:
  • м’ята;
  • яблука;
  • лимон;
  • листя горобини, соснові або ялинові гілки.

Раніше ділилися рецептом салату з моркви, який можна приготувати за 5 хвилин.