Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Тепер точно не проросте: як правильно зберігати картоплю

Нещодавно закінчився сезон збирання картоплі. Багатьох турбує питання, як зберігати цей овоч, щоб він залишався свіжим. Ділимося кількома порадами.

Для початку необхідно обрати приміщення, в якому ви будете зберігати картоплю. Найкраще — це темне місце із температурою не більш ніж 2-3 градуси тепла та вологістю приблизно 80-90%, у якому є доступ до повітря. Зазвичай це — підвал, проте також для зберігання картоплі підійде балкон або холодильник.

На балконі цей овоч буде залишатися свіжим, якщо він знаходитиметься у герметичному ящику із подвійними кришкою та дном. Зберігання картоплі у холодильнику може призвести до вироблення у ній додаткових цукрів, тому щоб вона не стала солодкою, краще тримати цей продукт у паперових пакетах.

Читайте також:
Горіхова шкарлупа: що з неї можна зробити корисного, щоб не викидати

Свіжість картоплі залежить і від її розташування відносно інших овочів чи фруктів. Деякі лише пришвидшують її проростання. Зокрема, це цибуля та часник.

Краще зберігати картоплю поблизу наступних продуктів:

  • буряк;
  • лушпиння цибулі:
  • м’ята;
  • яблука;
  • лимон;
  • листя горобини, соснові або ялинові гілки.

Раніше ділилися рецептом салату з моркви, який можна приготувати за 5 хвилин.