Тепер точно не проросте: як правильно зберігати картоплю
Нещодавно закінчився сезон збирання картоплі. Багатьох турбує питання, як зберігати цей овоч, щоб він залишався свіжим. Ділимося кількома порадами.
Для початку необхідно обрати приміщення, в якому ви будете зберігати картоплю. Найкраще — це темне місце із температурою не більш ніж 2-3 градуси тепла та вологістю приблизно 80-90%, у якому є доступ до повітря. Зазвичай це — підвал, проте також для зберігання картоплі підійде балкон або холодильник.
На балконі цей овоч буде залишатися свіжим, якщо він знаходитиметься у герметичному ящику із подвійними кришкою та дном. Зберігання картоплі у холодильнику може призвести до вироблення у ній додаткових цукрів, тому щоб вона не стала солодкою, краще тримати цей продукт у паперових пакетах.
Свіжість картоплі залежить і від її розташування відносно інших овочів чи фруктів. Деякі лише пришвидшують її проростання. Зокрема, це цибуля та часник.
Краще зберігати картоплю поблизу наступних продуктів:
- буряк;
- лушпиння цибулі:
- м’ята;
- яблука;
- лимон;
- листя горобини, соснові або ялинові гілки.
Раніше ділилися рецептом салату з моркви, який можна приготувати за 5 хвилин.