Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як правильно варити кускус та що додати для кращого смаку

Крупа кускус стає все популярнішою на кухнях українців. Вона чудово підходить до м’яса, овочів, салатів чи навіть як самостійна страва. Розповідаємо, як правильно варити кускус.

Перш ніж зануритися у процес приготування, давайте коротко розберемося, що ж таке кускус. По суті, це дрібненькі зернятка з манної крупи, які в процесі готування стають пухкими та ніжними. Традиційно кускус прийшов до нас із північної Африки, де його використовують майже як хліб — з ним готують усе.

Його головна перевага — мінімум часу на приготування. Якщо рис або гречку треба варити щонайменше 20 хвилин, то з кускусом усе вирішується буквально за 5.

Читайте також:
Як варити гречку та 3 поради, як покращити її смак — скільки варити гречку

Як правильно варити кускус

Для правильного приготування дотримуйтеся пропорції 1:1. Це означає, що на одну частину кускусу потрібно взяти таку саму кількість окропу. Відомий кулінар Євген Клопотенко зазначає, якщо додати більше води, страва стане занадто рідкою. Якщо менше — крупа залишиться недовареною і хрумкотітиме.

Як запарити кускус правильно:

  1. Насипте кускус у каструлю або будь-яку глибоку ємність з кришкою.
  2. Залийте окропом у пропорції 1:1.
  3. Додайте сіль, перець чи інші спеції за смаком, а потім акуратно перемішайте виделкою.
  4. Накрийте ємність кришкою і залиште на 5–7 хвилин.
  5. Після цього ще раз перемішайте, щоб уникнути злипання крупинок.

Важливо: не залишайте кускус запарюватися занадто довго — це може зробити його липким.

Окрім окропу, можна використовувати овочевий або м’ясний бульйон для більш насиченого смаку.

Раніше видання інформувало, як правильно варити булгур.