Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У пасажирському поїзді знайшли 50 кг бурштину

На Закарпатті прикордонники Чопського загону завадили незаконній оборудці українця, який намагався поза контролем перемістити через кордон 50 кг бурштину.

«Сонячне» каміння виявили сьогодні вночі у залізничному пункті  пропуску «Чоп (Дружба)» під час перевірки причіпного вагону «Київ – Відень» у складі міжнародного потягу сполученням «Чоп – Захонь». 

На підставі аналізу ризиків, у прикордонного наряду виникли підозри щодо можливого переміщення у пасажирському потягу прихованих від прикордонно-митного контролю товарів. Прикордонники розпочали ретельну перевірку вагону.

Читайте також:
В автобусі прикордонники виявили понад 100 кілограмів бурштину

Під час огляду у двох купе під умивальниками, за декоративною обшивкою, військовослужбовці виявили 88 пакунків. В них знаходилося каміння жовто-коричневого кольору.

Попередньо встановлено, що це необроблене каміння бурштину різних фракцій та кольорів. Загальна вага вмісту пакунків склала 50 кілограмів. Власником каміння виявився 33-річний громадянин України.

На адресу Ужгородського відділу ГУНП в Закарпатській області прикордонники направили повідомлення за ознаками вчинення злочину, передбаченого ст.240-1 ККУ «Незаконне видобування, збут, придбання, передача, пересилання, перевезення,  переробка бурштину». Виявлене каміння вилучено співробітниками митниці для проведення експертної оцінки.