Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Допомагали перетинати кордон: судитимуть двох закарпатців

В кінці лютого цього року на Закарпатті заблокували черговий канал, через який зловмисники намагалися переправляти за кордон чоловіків, що підлягають мобілізації. В ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що до схеми причетні двоє закарпатців – 33-річний організатор з Тячівщини та його 34-річний спільник з Хустщини.

Маршрут для незаконного перетину вони проклали у межах Берегівського району, поблизу прикордонного села Астей. Коштувала втікачам така послуга 3 тисячі доларів США. Переправники доставляли клієнтів у максимальній близькості до лінії кордону та надавали чіткі вказівки щодо подальших дій.

Поліцейським вдалося затримати 34-річного провідника разом із клієнтом саме під час спроби переправити останнього до сусідньої Угорщини. Одразу після цього було затримано й організатора злочину. 

Читайте також:
Затримали прикордонника, який за гроші допомагав переправляти чоловіків через кордон

Наразі у кримінальному провадженні проведено всі необхідні слідчі дії та зібрано достатньо доказів. Слідчі, за процесуального керівництва прокуратури, сформували обвинувальний акт та скерували його разом з матеріалами справи для судового розгляду.

Обвинуваченим у незаконному переправленні осіб через держкордон інкримінують ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Їм загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років. 

Нагадаємо, для українців, які виїхали за кордон, озвучили важливу новину.